Kiitokset vielä kerran kaikille mielenkiinnosta blogini seuraamiseen jatkossakin :) Olen positiivisesti yllättynyt, kun sain lähettää salasanan 51:lle käsityön ystävälle. Lisäksi toivon, että te Seinäjoen seudun Tikkuajat ja Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubilaiset, jotka olette täällä vierailleet, käytte jatkossakin :)

Kommenteista vielä, ettei kommentointi edelleenkään ole pakollista, tärkeintä on kiinnostus käsitöihin ja blogin seuraamiseen yleensä. Kommentteja on toki ilo saada, koska se tuo blogiin vuorovaikutusta, mutta kuten ryhmätoiminnassa yleensä, ei kaikkien tarvitse olla äänessä mukanaolokin riittää.

Minulla on "lupa" olla koneella klo 21 saakka, joten tässä tänään valmistunut sepustuksineen:


Viimeistelin talvisen korini valmiiksi.


Tämän idean olen kopionut Kauhavan Tokmannilla näkemästäni joululahjakorista. Tokmannin koreissa oli punaiset neulotut reunat, joten jätin ne hyllylle, kun olivat niin jouluiset. Idea on kuitenkin kiva ja valkoisena toteutettuna korista tuli ihanan talvinen. Ostin korin, jossa oli jo valmiiksi sisällä kiva kangas, leikkasin vaan reunat pois ja ompelin tilanne resorireunuksen. Kiinnitykseen saa käytettyä erilaisia nappeja eli niitä, joita ehkä on jäljellä vain yksi. Tosin minä laitoin mukaan pitkän neuletakkini varanapinkin, kun muuten en löytänyt 6:tta sopivaa nappia :)

Kuvittelin, että korin sisällä olisi jo tänään ollut ainakin yksi pari valmistuneita valkoisia lapasia, mutta eipä vaan ole :) Olen viikonloppuna aloittanut ainakin kolmea erilaista juhlavaa lapasmallia. Kyseessä ovat häälapaset, jotka lupauduin syksyllä tekemään. En yleensä tee mitään tilaustöitä, mutta tästä pyynnöstä en voinut kieltäytyä.


Oikealla Typyn Talven sydän -lapaset,  joihin neulotaan mukaan helmiä. En kuitenkaan ole täysin tyytyväinen malliin. Vasemmalla toinen aloitus, jossa erilainen sydänkuvio. Molemmat saavat nyt jäädä, sillä aloitan vielä tänään neulomaan Dropsin alpakasta lapasia, jotka huovutan. Joukkoon aioin laittaa hopeita helmiä, koska ne näkyvät myös huovutetussa pinnassa.


Tämä koelapanen vain huopui ihan liikaa ja kuva on muutenkin epäselvä, mutta jos oikein tarkkaan katsotte, niin näette varmaan kämmenpuolella valkoisia (oikeasti hopeita) pilkkuja satunnaisesti siellä täällä. Tämä idea on sitten ihan omani, syntyi, kun noita helmiä lankaan pujottelin... useamman kerran samoja helmiä, kun langassa oli solmuja :)