Aamusta heti Terassikauden Avajaisiin ;) Olin ensimmäisenä oven takana odottamassa. Upeita ja edullisia kankaita oli taas metrikaupalla, mutta tällä kertaa oli vähemmän oransseja vaihtoehtoja, joita haeskelin. Suunnittelen neulovani Ritz tuoliimme uudet päälliset, joiden kaavatkin pitäisi löytyä jostakin Suuren Käsityölehden numerosta. Tyhjin käsin ei tälläkään kertaa tarvinnut palata:

1240754151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päädyin lopulta tuohon yksiväriseen poltetun oranssiin kankaaseen. Systerille ostin harmaavalkoista kangasta ja pari tyynyä. Löysin yhden tosi suuren harmaan palan pienten palojen joukosta...jihuu ;) Tehtaiden myyntipäivät on ehdottomasti mun suosikkipaikkoja. Nautin penkomisesta ja löytämisen riemusta: se on kuin aarteen etsintää ;)

Annalasta sitten Kauhavan Kangas-Aitan Käsityöklubiin. Meitä oli yli 10 innokasta paikalla ja tunnelma oli keväisen rento: morsiusjuttuja suunniteltiin, vaikkei häistä ollut tietoakaan ;) 

Kangas-Aitan matokudepuolelta (käyn aina siellä, vaikka en ole koskaan kutonut mattoja) löytyi uutta:

1240754981_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mattoon ei vielä ollut ohjetta saatavilla, mutta tulee varmaan myöhemmin. Käsityöklubin jälkeen lähdimme porukalla Järvilakeuden kansalaisopiston kevätnäyttelyyn. Sipin ja Heleenan kanssa pistäydyimme vielä myös Lapuan kansalaisopiston näyttelyssä. Kauhavalla oli upeita keramiikkatöitä ja Lapualla erityisesti kudonnaisia.

Illansuussa sain pitsiliivini valmiiksi. Yön se oli kosteiden pyyhkeiden välissä. Ommeltavia saumoja ei liivissä onneksi ole kuin pari, joten valmista tuli:

1240756571_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvasin liivin tällä kertaa poikkeuksellisesti sisällä ja henkarilla. Malli on Villa Mokan ja Popparista toteutettu ohje löytyy Modasta 5/2007. Omani neuloin Samoksesta, joten vähensin XS/S-koossa kaksi mallikertaa.

Liivi on oikein kiva päällä, vaikka se kuvassa näyttää vähän väsyneeltä. Täytyy ehkä kuvauttaa uudemman kerran ulkona auringon paisteessa.

Tänään olen kierrellyt ulkona "markilla" ja suunnitellut tulevan kesän puutarhatouhuja. Ensin pitää kuitenkin siivota:  isot männyt ovat upeita, mutta kyllä ne roskaavat talven aikana. Onneksi puutarhainnostus on suurimmillaan keväällä.