Mä vietin joulun ilman käsitöitä. Eikä tullut vieroitusoireita. Joulutauko oli tarpeen, kun oli niin mahdotonta se mun touhu niitten joululahjojen (siis tossujen) ja viime hetken inspisjoululahjojen kanssa.  Viimeiset punaiset huovutetut tossut jätin postin vietäväksi suoraan pyykkikoneesta ;) Lahjan saaja tykkäs kovasti ja kertoi tossujen sopivan täydellisesti jalkaan (olivat ilmeisesti hyvin kuivuneet matkalla). Tein lopusta punasesta  Fritidstä kaksi pannulappua, joista ympyränmuotoinen meni huovuttaessa kupille. Jätin ittelle sen toisen (ympyrä meni siis roskiin) onnistuneen, mitä joulunaikana uuniruokien kanssa testailin: ja en tykkää, kun siitä lähtee niitä "karvoja" (ainakin mun pannulapusta).

Mä vein siis kaikki käsityökorit joulunajaksi vaatehuoneeseen sillä ajatuksella, että "poissa silmistä, poissa mielestä" ja kyllä se aika hyvin toimikin, tosin eilen illalla käväisin jo lukemassa muiden joulunaikaisia blogipäivityksiä. Kiitoksia vielä kaikille minulle hyvän joulun toivotuksia lähettäneille.

Tänään on sitten arki ja ensimmäin lomapäivä. Lomasuunnitelmia ei ole ole muita kuin neulominen. Aamulla tuossa mietiskelin, että mistähän sitä aloittaisi, kun ei ole mitään aikarajaa. Rustikka-villatakki on kesken ja anopin joululahjaterveyssukat.  Käsityöhaaveita sen sijaan on useita: pikkuryijyt, kalalankasängynpeitto, vapaalankahuovutushuivi, sininen Huopanen-laukku, vapaavirkkauslaukku, neuleita itselle jne. Jouluähky vaikuttaa onneksi niin, ettei yhtään tee mieli ostaa mitään, joten allennusmyynnit jätän tänä vuonna väliin. Välipäiväsuunnitelmissa oli myös käynti Tapion kaupassa, mutta ei sinne viitti mennä vaan kattelemaan.  Taidan nyt oikein tosissani aloittaa tuon voimassa olevan lankavaraston pienennysprojektin. Kaikille langoille on joku suunnitelma, joten varasto tyhjenee vain "tuotteita" valmistamalla.

Aaton aattona sain valmiiksi vielä tämän pienen lahjan:

315743.jpg

Viini-Jussi Ullan ohjeella.  Nyörin neuloin putkena neljällä silmukalla ja siitä tuli mun makuun vähän liian paksu. I-cordi- tekniikalla saa varmaan tehtyä kivempia nyörejä. Annoin lahjan pariskunnalle, jotka fanittavat heitä.