Tästäkin puuttuu hihat...

2064327.jpg

...mutta ei yhtään haittaa ;)

Eilisen messuhuuman innoittama tikuttelin liivin aamupäivällä valmiiksi. Pääntien ja kädentien resorit neuloin kyllä useamman kerran ennen kuin olin tyytyväinen, mutta nyt tämä ON IHANA!!!  Useimmat neulojat varmaan tunnistavat mallin: Tikrun Greenday eli vihreän päivän liivin. 

Lankana omassani on syksyllä tilaamani Noro Silk Garden Litenit, joita silloin nimittelin rumiksi "räsymattolangoiksi".  Tämä liivi on siis elävä todiste, että jokaiselle langalle löytyy ajan kanssa Se Oikea Malli ;)

2064433.jpg

Liivi on tyyliltään nuorekas ja sporttinen. Meikäläisestä ei vaan onnistuttu saamaan tämän sporttisempaa kuvaa, kun kuvaajallani oli minuuttiaikataulu ;)

 Liivin joustimessa on söpöjä pieniä palmikoita, miehustassa ja sivuissa suuret kolmen "juosteen" palmikot.  Ohje on selkeä, kiitokset lähtevät Tikrulle! Mahtavaa, kun on neulojia, joiden puikoista lähtee kerta toisen jälkeen mitä upeimpia neuleita.

2064518.jpg

Vierastin aluksi Norosta syntyviä kapeita ja selkeitä raitoja, kun lankaa neuloi pyörönä, sillä en ole ollenkaan mariraitaisten vaatteiden ystävä. Liivistä tuli lopulta jännä, kun etu- ja takakappaleen yläosaan muodostui leveät ja pehmeämmin liukuvat värivaihdot.

Suunnittelin raportoida tänne vielä eilisistä Suomen Kädentaidot messuilta, mutta nyt on aivan pakko hellittää käsityötouhuista ja siirtyä niihin perheenäidin velvollisuuksien pariin.