Eilen oli elokuun Käsityöklubin kokoontuminen Kauhavan Kangas-Aitassa. Oli taas tosi mukavaa tikuta ja jutustella suurella porukalla. Suunnittelimme myös Kangas-Aitan Messumarkkinoiden aikaisia työnäytöksi. Messumarkkinat järjestetään samaa aikaan Käsityö 2008 messujen kanssa. Me käsityöklubilaiset olemme siis mukana  Messumarkkinoilla Kauhavalla  to-la (2.-4.10.08), vuorottelemme ja jokainen tekee itselleen mieluista käsityötä.

Parin mörvelön jälkeen olen jälleen tarttunut innolla puikkoihin. Käsillä on kaksi hienoa mallia. Toista neulon ohuilla puikoilla:

1869307.jpg

Lankana merinovillainen Wool. Mallista poiketen teen helpommat (yksinkertaisemmat ;) pitsihihat, ettei tarvitse koko ajan ohjetta seurata. Woolia on vain vajaa 500 g, joten teen ensin hihan ja katson langan menekin. Puseron pituus tulee todenn. jäämään melko hyhyeksi, mutta itse asiassa tykkään enemmän lyhyistä kuin pitkistä puseroista.

Tämän toisen puseron ohjeen (kopion) löysin viime viikonloppuna:

1869339.jpg

Kannattaa siis aina silloin tällöin järjestellä ohjekansioitaan :)

"Pitkällisen" harkinnan jälkeen valitsin langaksi sinisen (savunsininen, farkkusininen ?) Novitan Rose-langan, vaikken sinisen ystävä erityisemmin olekaan.

1869364.jpg

Tämä sininen kuitenkin sopii kivasti sekä farkun että tummanruskean kanssa. Värin valintaan vaikutti vielä se, että vaaleissa sävyissä kuviot tulevat paremmin esille.

Pusero neulotaan 3 kertaisella langalla ja suurilla 10-12 puikoilla. Etukappale on kädentiekavennusten kohdassa. Jos teen kavennukset ohjeen mukaan, niin 6 silmukan palmikosta lähtee 2 silmukkaa pois eli palmikot loppuu kainaloon???...ööö...tuumaustauko...