Mosaiikkityöt valmistuvat vaiheittain. Nämä kaksi ruukkua tein kurssilla ja saumasin kotona:

582988.jpg

Kaikkiin tähänastisiin ruukkuihin ja harkkoihin olen asetellut laatanpalat sellaisella rennolla ja ripeällä tyylillä. Saumauksen jälkeen palasten asettelu tulee kyllä selkeästi esille (kukissa olisi saanut olla isommat palat ja "terälehdet"olisivat saaneet olla lähempänä toisiaan...toisaalta, pienet oranssit palat olivat jääneet joltakin kurssilaisten yhteiseen käyttöön), mutta kyllä mä suht. tyytyväinen olen lopputulokseen, kun mulla yleensä on sellainen "paljon valmista ja pian" -ote noissa käsitöissä. En siis voisi tyytyä vain yhteen pikkutarkasti tehtyyn ruukkuun ;)

582992.jpg

Ruukkuja katson kokonaisuutena ja värimaailma on tärkeämpi kuin yksittäisen palan suunta.  Näihin ruukkuihin valitsin kaakelinpalat talon värin mukaan. Palat olisivat kyllä saaneet olla lähempänä toisiaan, niin olisi päässyt vähemmällä saumaamisella, varsinkin tuohon ruukun reunaan meni paljon saumausainetta ja nyt "kortilla olevaa aikaa"...


Ja sitten mun ensimmäinen mosaiikkityö:

583018.jpg

Yritin päällystää ruukkua lautasten paloilla, mikä oli tosi vaikeaa aloittelijalle kun palat eivät olleet suoria eikä myöskään ruukku. Muutaman tunnin väkertämisen jälkeen sain ne palat jotenkin kiinni ruukun pintaan kurssikaveri Marja-Leenan ja opettajan jaksaessa kannustaa "kyllä siitä hyvä tulee"

No, ei siitä hyvä tullut, mutta kelvannee kuistinikkunalle muiden ruusulautasten ja belargonioiden joukkoon. Tuohon ruukkuun ajattelin istuttaa tuoksubelargonian, jos sen jostakin löydän.

Isot ruukut ja "käsilaukun" otan seuraavaksi saumattavaksi, mutta nyt ulos orvokkeja istuttamaan. 

Ja vielä oikein hyvää äitienpäivää kaikille!