...nimittäin lisää havupalloja, suuri ja pieni:


Baktuksia:

Havupalloista tuli nyt tasaisempia, mutta kuten Sude edellisessä postauksessa kommentoi, ei itsetehtyjen pallojen tarvitse näyttää tehdastekoisilta.

Siniturkoosi lahja-Baktus on neulottu Steppistä. Aloitettu ruskea glitter Sisu tulee itselle. Viime torstaina kävin toistamiseen Tapiolla  Sipin ja Heleenan kanssa. Ostoslistallani oli mm. ohuita lankoja. Tapiolle oli juuri saapunut Dropsin uutuutta Delightia, jonka ruskeaa sävyä suunnittelin oman Baktukseeni, mutta päädyin lopulta tuohon Sisuun, sillä siitä neulottu slipari on yksi lempineuleestani. Siinä on sitä kimallusta, mutta ei liikaa.

Toisella lankakeikalla osasin valita mielettömän lankamäärän joukosta juuri ne Minun Lankani:

Leijonankeltaisesta Karismasta tulee itselle pitsiliivi ja vihreästä Symphonista todenn. lyhythihainen talvipoolo. Vähän vaihtelua turkoosi-ruskeavoittoiseen neulevalikoimaani. Tuon keltaisen langan kanssa tulen jälkijunassa, sillä sävy oli suosituimmillaan viime talvena ainakin suomalaisissa neuleblogeissa.

Tämän päivän varasin ompelutöille ja ensimmäiseksi tein pari äijäpatalappua (kooltaan ja kuosiltaan ;)

 

Kuvauspaikka on vähän outo, mutta tässä näkyvät parhaiten. Kankaana patalapuissa on  Heikki Orvolan "Huoneentaulua"  (Marimekko) vuodelta 1985. Huoneentaulu oli kerran nuorenparin olohuoneen seinällä,  nyt jälkikasvun keittiötekstiileissä. Patalappujen sisään laitoin palat vanhasta silityslaudan päällyskankaasta, kierrätystä sekin. Paltalappuja ei oikeastaan kannata itse neuloa, sillä jo vinonauha kerältä ostettuna kangaskaupassa maksaa n. 1 euro/lappu. Säästömarketeista saa varmaan samalla hinnalla lappuparin. Näissä patalapuissa nyt kuitenkin on nostalgiaa ainakin tekijälleen :)

Muutenkin tuntuu, että materiaalit maksavat: tuo iso Oasis-pallokin 4, 5 euroa, seuraava koko olisi ollut 10 euroa! Yleensä ostan isoimman ja komeimman (vitsi, vitsi),  mutta nyt en raaskinut. Toisaalta aina ihmettelen, kuinka askartelutarvikekaupalla voi ylipäänsä tienata leipänsä.

Kiitokset vielä edellisen postauksen kommenteista. Ja hyvää alkavaa viikkoa kaikille täällä vieraileville! Minä jatkan hys-hys-projekteja vielä ensi viikolla,  joten täällä tulee olemaan hiljaista. Vielä en kuitenkaan toivota joulua.