Mies kysyi, että mitä ne sellaiset jemmalangat ovat, kun kerroin tulevani vähän myöhemmin töistä kotiin. Jäin pohtimaan sanan määrittelyä. Miehelle taisin vastata, että "ne on sellaisia lankoja, jotka vaan pitää ostaa". Itselleni jemmalangat ovat jollakin tavalla jääneet mieleen joko itse lankana tai niistä on jo muodostunut mielikuvissa valmis työ. Jemmalankoina pidän myös  uutuslankoja, jotka voivat jopa loppua kaupan hyllyiltä, jos et ole ajoissa asialla.
Tuli mieleeni, että kerääköhän joku lankoja.  Tällä keräämisellä tarkoitan sellaista, että lanka hankitaan vain sen ulkonäön vuoksi. Ihmiset keräävät kirjoja, enkeleitä, kermanekkoja, pääsiäsimunia, mutta lankakeriä tai -vyyhtejä ei taida kellään olla kirjahyllyssä vai onko? Mun mielestä langat kyllä ovat kauniita sisustuselementtejä, mutta menisinkö ostamaan lankaa olohuoneen väriin sopiviksi, ehkä en. Tai voisinko sittenkin...

Aasinsillan kautta asiaan eli tässä lankoja, jotka olen nyt jemmannut:

136412.jpg

Ruskeaa HipHopia 500g puseroon (alkoin jo loppumaan omasta lankakaupastani), harmaata ja beigeä Poppia (tulevan talven kaulaliina- ja pipojuttuihi), rosaa Teddyä 500 g (pitsikuvioiseen neuleeseen), kalalangan väristä puuvillalanka  Violaa 200g (haaveilen virkatusta pikkupuserosta), vihreää Brillaa 250g (tarvitsen boleron tai jonkun vastaavan uuteen salsahamelöytööni, kaupassa ei ollut kuin viisi kerää jäljelläa) sekä ruusunpunaista Brillaa 350 g (johonkin yksinkertaiseen puseroon).

Ja lopuksi sokerina pohjalla:

136414.jpg

Ihanaa mohairlankaa huiviin. Langassa on minun värit. En voinut jättää kauppaan. Tämä lanka muuten sopisi hienosti olehuoneemme väreihin, taidan jättääkin sen sohvapöydälle sopivien puikkojen ja jonkun kauniin lehden kanssa.

Jemmalangoista jäi vielä uupumaan sininen Butterfly, puuterinvärinen Hippy ja petrooli Kitten Mohair (vaaleampi sävy kuin Novitan petroolissa). Mutta olo on nyt kuitenkin paljon levollisempi, kun sain melkein kaikki "tärkeät" langat hankittua.