Hups, pääsi venähtämään tämä päivittäminen. Olen ollut ahkerasti joko menossa tai pihatouhuissa. Jotakin olen saanut  jo valmiiksi asti eli tämän vuoden kesäkukat on nyt hankittu ja istutettu ruukkuihin :) Päätin vähentää istutusastioiden määrää, mutta silti niitä löytyy tästä pihapiiristä tasan 25 kpl :)

Yleensä ostoskärryyni on päässyt pinkeillä ja vaaleanpunaisilla kukilla, mutta tänä keväänä ne eivät yhtään inspiroineet.  Niinpä meidän piha onkin saamassa tänä vuonna hillityn ilmeen. 


Pääosassa ovat vaalean liilat petuniat, joita istutin laatikkoon keittiön ja kh:n ikkunalle. Nukenkaulusta ja hennon keltaista petuniaa löytyy lisäksi ruukkuryhmistä. Näitä taimia piti hiukan metsästää (tällä leveysasteella), mutta kun on ajoissa asialla, niin silloin saa mitä haluaa :)


Suurimpaan mosaiikkiruukkuun istutin vielä sinisen clematiksen (Blue Light), muratin, gladioluksia (Blue Frost) ja viiruhelpi-heinää (puutarhasta lohkaisin palan). Tässä valmis ruukku odottaa  pääsyä oikealle paikalleen pääsisäänkäynnin yhteyteen.

Innostus sinisiin kukkiin taisi saada alkuunsa sinivuokon taimesta, jossa oli ostohetkellä yksi hellyyttävä kukka:


Sinivuokkoa hain puutarhalta Vartahilla blogin  Heleenan innoittamana.


Sain melko hyvin hillittyä itseni ruukku- ja pientavarapuolella....tai vielähän sitä ehtii retkahtaa :)  Ostin vain yhden harmaaksi viimeistellyn amppelin, johon istutin pienen keijunmekon.

Ovenpielen puoliruukkuihin valitsin valkoiset riippupelargoniat, joissa on upeat tummanvihreät lehdet.


Olen lomalla tämän viikon. Tarkoitus oli tehdä kevään puutarhatöitä nautinnolla ajan kanssa. Aamulla meinas kyllä alakulo vallata mielen surkea sään vuoksi, mutta päätin, ettei tässä nyt yhden tekemisen varassa olla ja lähdin penkomaan mosaiikkityötarvikkeita pihavarastosta. Ehkä tuonne uloskin jossakin vaiheessa viikkoa pääsee. Nyt olisi kyllä mainio aika siirtää ja istuttaa taimia.