Käsityörintamalla on ollut hiljaisempaa vappuaskartelujen jälkeen. Eilen sitten päällystin kaakelinpaloilla toisen piharuukun ja harkonpalan:


569248.jpg

Tykkään erityisesti valmiiden esineiden päällystämisestä, varsinaisia mosaiikkitöitä esim. tauluja tuskin tulen tekemään.

Tuohon merihenkiseen ruukkuun ajattelin istuttaa kolme eri kasvia: viiruhelpi-heinää sekä sinisiä että keltaisia "miekkaliljoja" Ruukun sijoitan kasteluvesisaavin läheisyyteen pehmentämään muovia. Kauneimmat simpukat jätin tuleviin töihin.

Harkonpalan ajattelin sijoittaa tuollaisena näiden viime syksynä hankkimieni ruukkujen seuraan:

189864.jpg
 
Tämä puutarhaprojekti on vasta suunnitteluasteella ja vesisysteemikin on vielä kaupan hyllyllä. Kun siskon kanssa seuraavan kerran vietetään "mosaiikkipäivää" niin silloin ajattelin tehdä vielä pari laattaa, joissa käyttäisin samanvärisiä kaakelinpaloja kuin tuossa harkossa on.

Googletin mosaiikkityöt ja puutarhanetin sivulta löytyi mielenkiintoisia kuvia mosaiikkitekniikan käytöstä englantilaisessa puutarhassa (selaa linkki loppuun saakka). Täällä tuollaisista ihanuuksista (?) saa vain haaveilla kylmän talven vuoksi.

Huomenna onkin sitten toinen mosaiikki-ilta Kaarakan Taitokeskuksessa, jossa jatketaan töiden saumaamista. Mulla on sielläkin kaksi ruukkua, joista toinen on se ensimmäinen harjoitustyö ;) Saumaan sitten myöhemmin nuo kotona tehdyt työt harmaalla saumausaineella (luin jostakin kirjasta, että jos työssä on sekä tummia että vaaleita paloja niin saumausaineen sävy kannattaa valita niiden väliltä). 

Mulla ei ole nyt muita käsitöitä tekeillä kuin nuo mosaiikkijutut, joten niitä taitaa seuraavatkin päivitykset sisältää. Puutarhassa olen enimmäkseen siivonnut ja sisällä koulinut taimenalkuja.