Strömsön Leen innoittamana ompelin oman kassini valmiiksi:

 

Kassin kappaleet ovat olleet leikattuna jo jonkin aikaa. Kankaan olen ostanut Lapuan Kankureitten myyntipäiviltä. Se on keittiöpyyhekangasta,  mutta minä näin sen heti kassina... ensin olkalaukkuna, myöhemmin  "kauppakassina".  Kassilla on kokoa 38 cm x 42 cm ja sinne sopii hyvin kaksi isoa mappia.


Vuoreksi laitoin mustaan tikkikangasta. Ompelin sisälle kaksi sydäntaskua, kun ensimmäisestä tuli niin kapea, ettei sinne sopinut kuin kynä. Rivat neuloin kankaan toiselta puolelta antamaan vähän ilmettä. Ripojen sisään laitoin muoviletkun palat.

Oli mukavaa pitkästä aikaa ommella, vaikka kyllä huomaa taitojen ruostuneen. Kassissa piti huolellisesti tarkistaa, että kappaleet tulevat oikein päin. Ompelin sillä systeemillä, että vuoreen jätetään kääntöaukko ja rivat kiinnitetään samaan aikaan päällikankaan ja vuoren kanssa. Kangasvarastoja penkoessa löysin monta muutakin "jo valmiiksi leikattua" tekelettä mm. pellavahameen (mahtaako enää sopia) kevättakin, säkkituolin, irtohupun Ritz-nojatuoliin ja tämän, jota en kehtaa edes mainita :) Harmittaa, kun vapaat loppuvat...