Huhuu TiinaP ja muut! Pahoittelen tätä liian pitkäksi venähtänyttä hiljaisoloani. Pahoittelen siksi, kun blogi on julkinen nettipäiväkirja, niin kyllä tänne pitäisi kirjoittaa vähintään kerran viikossa.

Käsityöt ovat jääneet nyt vähemmälle, kun joulun ja uudenvuoden mässäilyjen jälkeen päätin taas kerran aloittaa sen elämäni viimeisen Elämäntapamuutokseni Nauru. Olen lukenut paljon Fitness, Kuntoplus, Kauneus & terveys sekä HyväTerveys -lehtiä ja pienin, mutta varmoin askelin olen aloittanut muokkaamaan ruokavaliotani terveellisemmäksi. Minun on aina ollut helpompaa aloittaa ruokavaliosta kuin liikunnasta.

Olen leiponut rypsiöljysämpylöitä ja  soijamaitopikkupullia sekä tehnyt linssikeittoa. Olen vaihtanut perheen levitteen ja öljyn parhaaseen vaihtoehtoon eli ruokaöljyn Luomu Virgino kylmäpuristettuun rypsiöljyyn ja levitteen Keiju Deli Oliiviin. Syön aamulla ja aamupäivällä enemmän täysjyvätuotteita ja illalla proteenipitoisempaa ruokaa. Lisäämällä marjoja tai vauvan sosepurkin Ehrmannin rasvattomaan maitorahkaan saa runsaan ja maukkaan iltapalan, kokeilkaa.  Karkkien sijasta napostelen pähkinöitä (saksanpähkinässä on parhain koostumus), manteleita ja kuivattuja hedelmiä.  Makeanhimon saan yleensä pois joko juotavalla jugurtilla, Maraboun tummalla vadelmasuklaalla tai Pandan luomulakritsilla. Nykyään on kaupoissa hyllyt täynnä erilaisia terveellisiä vaihtoehtoja. Ja jos syö säännöllisesti 6 kertaa päivässä, niin makeanhimo ei niin usein iskekään.

Olen vakuuttunut, että mun täytyy syödä säännöllisesti D-vitamiinia ja kalaöljytiivistekapseleita, koska en syö riittävästi kalaa. Rypsiöljyä käytän nyt enenmmän kuin aikaisemmin esim. salaattikastikkeena, kun aikaisemmin söin salaatit ilman mitään kastiketta. Tomaateista saa lykopeenia (erityisesti kuumennettuna), mikä ehkäisee mm. miesten prostatasyöpää. Bioteekin Lyko D plus -kapselissa on D-vitamiinia 25 mikrogrammaa ja Lykopeenia 5 mg (ostin kapseleita kotiin ja suosittelin niitä kaikille, pitääkin käydä tsekkaamassa onko niitä otettu;) Jostakin luin, että tomaatti estää myös ryppyjen syntymistä. Tomaattia kannattaa siis syödä joka päivä, niin pysyy kauniina ja terveenä.

Hedelmiä,  kasviksia ja vihanneksia saa syödä runsaasti. Omena kannattaa syödä kokonaan siis erityisesti se siemenkota ;) Päärynässä on myös paljon hyvää... jotakin. Ja kotimaiset marjat vasta huippuja ovat. Hunaja on parempi valinta kuin valkoinen sokeri. 

Voisin jatkaa tätä kirjoittelua loputtomasti, mutta jos nyt kuitenkin lopettaisin...tällä erää ;) Ja loppuun vielä yksi aiheeseen liittyvä kuva:

Joulupukki oli vieraillut viime vuonna meidän piharakennuksen kuntosalissa, jonne oli ilmestynyt myös perheen naisille sopivia kuntoiluvälineitä mm. cross trainer ja jumppapallo ;)

Ps. Jostakin luin, että rasvanpolttoliikuntaa edeltävänä päivänä kannattaa juoda vihreää teetä aamulla, päivällä ja illalla, mikä tehostaa rasvanpolttoa. En ole vielä itse kokeillut Silmänisku