Ja se on seinällä, joten siitä tuli RYIJY *hehkuttaa*

549936.jpg

 Ja alle kirjoitan jotta MALLI OMA (käytän tosi säästeliäästi tuota oma malli -sanaa, mutta tähän se nyt passaa).

Ryijyllä tapaa olla joku yksilöllinen nimi, mutta mulle ei tule nyt mieleen muuta kuin Tulppaaniryijy tai Kevättulppaani...eikös omaperäistä ;) Ja kaiken lisäksi tulppaanin varressa ei oikeasti ole lehtiä :D

Kaikki siis alkoi tästä:

505213.jpg

Mulla oli huhtikuun alussa Vuorelman ryijynpohjakangasta ja neljä kerää Kauhavan Kangas-Aitan villamattolankaa (näin siellä mallitilkun, mutta varsinaisesti langat ostin oikeanvärisen oranssin, vihreän ja keltaisen sävyn vuoksi) sekä peruuntunut ryijykurssi. Mutta kun innostus iskee, niin ryijy on saatava :) Kävin Kaarakan taitokeskuksessa "haastattelemassa" ryijykurssin opettajaa ja hän neuvoi tuon mallin piirtämisen ja harsimisen jollakin kestävällä langalla kaavapaperille. Kukkakuvio on siis piirretty vapaalla kädellä kuin myös "pohjan" värien arvioitu vaihtumiskohta (eli en ole mitannut senttejä tai laskenut ryijynukkien määriä). Ja pohjassa värit saavat vaihtua tuollain epätarkasti (itse asiassa, jos alkoi tulla liian suoraa pystyriviä, niin tein tahallaan vielä yhden nukan "vanhalla" värillä).

Alunperin suunnittelin käyttäväni ryijyyn vain vihreää, keltaista, oranssia ja luonnonvalkoista lankaa, mutta oranssi ja vihreä näyttivät liian voimakkailta luonnonvalkoiseen yhdistettynä, joten vaihdoin "pohjaan" nuo pliisut beigen (oikealla) ja vaalean vihreän. Lehtikuvioon kokeilin ensi kahta vihreää, mutta ne näyttivät myös liian voimakkailta yhdessä, enkä halunnut, että tuo kukkajuttu tulee liikaa "ulos"

Ryijyyn olen tosi tyytyväinen, mutta tuota "tulppaanin" väritystä vielä tuumaan...kun se jotenkin hukkuu tuonne taustaansa:

549792.jpg

Olen miettinyt, voisko kukkaan laittaa oranssin kanssa tuon lehden vihreän langan, mutta toisaalta... ryijyssä menee muuten koko ajan toisena lankana luonnonvalkoinen.

549908.jpg
 
Ryijyn strategiset mitat ovat : levys 115 cm ja korkeus 45 cm. Ylä- ja alapäärmeisiin mulla jäi liikaa kangasta, joten voipi olla, että teen vielä myöhemmin muutaman rivin verran, jolloin ryijyn korkeudeksi tulisi n. 50 cm. 

Kiinnityssysteeminä on nyt vanha sopivasti "pyökinväriseksi" tummunut puurima. Koska villamattolanka on paksua ja pohjakankaassa oli pienet reiät, niin takana ryijyn reuna hiukan käpertyy, mutta seinässä sitä ei huomaa yhtään :)

Laitan varmaan myöhemmin kuvan, miltä ryijy näyttää, kun huoneessa on myös muita kalusteita. Nyt "ryijynurkkaus" on tyhjä takan keskeneräisyyden vuoksi.

 Lisäys klo 11.52:
Ryijy sai ensiesiintymisensä eilen Käsityöklubin toisessa tapaamisessa Kauhavan Kangas-Aitassa, jossa meillä oli teeman rakkaimman/parhaimman käsityön esittely. Ja hoksaavaiset kädentaitajat huomasivat, että ryijyn voisi ripustaa seinälle myös pystysuuntaan,  tosin mun silmään kukka silloin kallistuisi väärään suuntaan ;)