Tulin pikaisesti päivittämään pojan koneella (oma läppärini vetelee viimeisiään). Ensi viikolla en sitten taida täällä käydäkään. Ja kiitän lukuisista edellisen postauksen jakkukommenteista, niitä oli ihana lukea :)

Kesälomalla on kiva tehdä erilaisia päivän parin pituisia retkiä. Käsityöharrastuksen puitteissa kävin viime viikolla systerin kanssa Keski-Pohjanmaan neuletapaamisessa Vohvelikahvilassa Kokkolassa. Terveisiä vielä kaikille Keski-Pohjanmaan käsityön ystäville,  jotka olitte tuolloin paikalla. Oli kiva tavata blogituttuja ja myös uusia käsityön ystäviä.

Tänään retkeilimme Kauhavan Kangas-Aitan Käsityöklubin porukalla Pietarsaaressa. Lähdimme matkaan klo 8 aikoihin,  joten olimme hyvissä ajoin Jaakon Päivillä. Kaupungilla oli monelaista ohjelmaa mm. vanhan ajan tori, jossa myyjät olivat pukeutuneet teeman mukaisesti:

1765846.jpg

Nämä unelmankeveät huivit on neulottu silkkimohairista. Valitettavasti kukaan meistä ei selvittänyt tarkemmin tekijää.

Lounaspaikkana meillä oli kesäravintola Pavis:

1765850.jpg


Kaupungin kiertoajelun jälkeen kävimme vielä Aspegrenin puutarhassa, jossa oli monenlaista silmäniloa mm. tuoksuvien yrttien keskellä rauhallinen istuskelupaikka:

1765855.jpg

Saviruukussa on runolappusia,  joita voi sitten penkillä istuessa yksin tai mielittynsä kanssa lueskella. Otin kuvan penkistä miehelleni malliksi "penkissä on vähän samaa tyyliä, kuin meidän pihakeinussa ja kukkaruukuissa... ja tuollainen penkki sopisi hienosti meidän suhkulähteen viereen..."

Lankaostoksiakin tehtiin, mutta niistä lisää Joulun jälkeen ;) Laitan tähän loppuun ryhmäkuvan, josta tosin puuttuu 3 henkilöä. Meitä käsityöklubilaisia oli mukana yhteensä 9 + kaksi avecia.

1766101.jpg

Retki oli kaikin puolin onnistunut! Klubiemäntänä kiitän kaikkia mukavasta seurasta ja kiitos, kun ette jättäneet mua sinne Opal-lankojen joukkoon. Suurkiitokset Kauhavan Kangas-Aitalle, joka mahd. meidän sujuvan liikkumisen pikkubussilla. Kaupungissa oli paljon väkeä liikkeellä, joten ilman bussia emme olisi kyenneet tutustumaan kaupunkiin näin hyvin 8 tuntia kestäneen retkemme aikana.
Ja ensi kesänä taas käsityöretkeillään jonkin toiseen lähiseudun kohteeseen :)