Edit klo 15: NO VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ... en mä tuota jakkua ole mistään Novitan Oliviasta virkannu vaan Anttilasta viime keväänä ostetusta Violasta ;D ... muokkasin samalla vähän tuota tekstiosuuttakin.

815851.jpg

tai ei nyt sentään, kyllä mä liikennesääntöjä tarkasti noudatan :) Sen sijaan päättömästi saatan kyllä joskus käyttäytyä puutarha- ja lankakaupoissa. Kuvassa nyt kuitenkin on tarkasti harkitut uudet taimihankinnat eli kahta pinkkiä lajiketta leimukukkaa yht. viisi taimia, kolme jaloangervoa ja yksi pionin taimi. Olen yrittänyt tehdä kesällä kaikki mahdolliset asiointimatkat fillarilla ja yllättävän paljon tavaraa saa pyörällä kuljetettua, joskin painavan saviruukun kanssa oli kerran pienoisia ongelmia, mutta ehjänä sain sen kotiin.

Pääosassa tuossa yllä on nyt kuitenkin nyt tuo viimeksi valmistunut virkattu pitsijakku. Ohje on viime kevään Modassa 3/06, malli nro 10.  Lankana Novitan kalalanganvärinen Olivia puuvillalanka, jota kului n. 3 kerää eli 150 g. Malli on tosi helppo. Vaikka nyt on saatavilla mitä upeamman värisiä puuvillalankoja, niin jotakin erityistä nostalgista viehätystä tuossa kalalanganvärissä on.

Yritettiin kuvata nostalgisesti myös supisuomalaisen koivun kanssa, mutta unohdin kertoa kuvaajalle, että koko koivunrunko saa tulla kuvaan...uusintakuvausta ei koivun vuoksi järjestetty ;)

815890.jpg

Tämä jakun viimmeistelyt tein siis automatkalla kohti Kainuun Prikaatia ja jakku sai olla todistamassa tuota äidille niin merkittävää hetkeä. Olen jakkuun melko tyytyväinen, vaikka koko olisi voinut olla hiukkasen suurempi, sillä nyt saan juuri ja juuri tuon pääntiessä olevan napin kiinni.

Seuraavaksi ajattelin ottaa puikoille mulle ihan uuden työn eli pitsihuivin ja kysyisinkin teiltä konkareilta, mistä langasta olette neuloneet onnistuneimmat pitsihuivinne? En ole isojen hartiahuivien ystävä (ainakaan vielä), mutta sellainen pienempi, kaulan- ja hartioiden ympärille kietaistava lämmin pitsiunelma voisi olla syksyllä mukava. Viileneviin kesäiltoihin ajattelin sitten neuloa toisen mohair- tai merinosilkkihuivin, mutta tuon toisen huivin lanka on vielä hakuisessa. Hyviä lankavinkkejä otan mielelläni vastaan to 16.8 saakka, koska silloin pääsen ensimmäisen kerran tuohon kuuluisaan Tapion kauppaan Seinäjoen seudun tikkuajien kanssa. Odotan päivää jo malttamattomana...enää neljä yötä ;)


PS: Kauhavan Kangas-Aitan uusin kuvasto on ilmestyny:  mukana nyt myös ESITO-tuotteet.