Mies löysi sunnuntaina minun 7F luokan tekstiityö vihkon. Antoisan käsityömessuilun jälkitunnelmissa sitä  liikuttuneena selasin, sillä vihkolla on ikää yli 30 vuotta! Vihkossa on itsekirjoitettuja ohjeita ja piirroksia neulomisesta, virkkaamisesta ja ompelusta. Alusta löytyi myös luettelo käsityöluokan ompelukoneista:

4 Singer polkukonetta (muovinen korkea puola), 2 Singer sähkökaavainautomaattia (muovinen matala puola), 1 Singer kaksoisautomaattiviistoneulakone (muovinen kaksiosainen puola) ja 2 Pf aff sähkökonetta (metallipuola)" :)

Yksi työ syksyllä 1978 on ollut liivi. Yllä olevista malleista toteutin mallin no 3. Neuloin sen Fritidsgarnista, helman kuvio ja vyö olivat luonnonvalkoisia. Kivoja malleja toteutettavaksi tänäkin päivänä ;)

Muistan, että käytin molempia neuleita ja olin niistä ylpeä. Lempiaineitani koulussa olivatkin käsityöt, liikunta ja kuvaamataito. Käsityötunnilla neuloin koneella vaaleansinisen suoran kaulahuivin, jolla oli pituutta varmaan yli kolme metriä, koska hepsut ylettyivät lähes maahan, vaikka huivi oli kierretty  kerran kaulan ympäri. Välitunnilla pojat sitten kiskoivat huivista, mikä vasta jännää olikin ;)  Kuvaamataidon tunnilta mieleeni on jäänyt lyijykynällä tekemäni työ Urho Kaleva Kekkosesta :)