...Puro-neulejakku valmiiksi, vaikka neulomisen ilo oli jotenkin poissa viime aikaisten Novita-tapahtumien vuoksi. Olen tunneihminen ja aika ehdoton joissakin asioissa. Lisäksi tapaan "äänestää jaloillani". Kun meitä neulojia ei otettu vastaan naapurikunnan ABC:n kahvioon, en ole siellä sen jälkeen käynyt. Novita-asia kuitenkin kirpaisee enemmän, mutta mitään "radikaalia" neulomiseen liittyviä päätöksiä en ole vielä tehnyt. 

Jakku on alunperin tehty Sarek-langasta ja sen ohje löytyy Kauneimmat Käsityöt-lehdestä 2/2008 (malli 3).

Jakun kappaleet neuloin jo elokussa heti Purojen saavuttua kauppoihin. Novitan lankoja tuleekin usein ostettua juuri kauppareissulla, kun ovat niin helposti saatavilla. Nyt en enää osaisi Puroa neulejakkuun vaan johonkin pieneen asusteeseen kuten kaulahuiviin, sillä olen nähnyt, miten lanka  nukkaantuu käytössä. En myöskään enää pidä langan sävystä (=Jäätynyt karpalo).

Novita-keskustelun yhteydessä ainakin Solveig kommentoi, ettei hän tuhlaa elämäänsä huonolaatuisten lankojen neulomiseen. Mietin asiaa, kun eilen inventoin aikaisemmin tekemiäni talvineuleita: mm. mohairneuleet näyttivät kuluneilta, vaikken ole niitä paljon käyttänyt.  Pitäiskö mun, aikuisen naisen neuloa asuni jatkossa vain laadukkaista langoista, jotka sitten pysyisivät kauniina ja käyttökelpoisina koko loppuelämäni.

Täytyy myöntää,että jakusta tuli kyllä mukavan tyköistuva. Hihat ovat helmineulekäänteiden verran liian pitkät, mutta käänteet eivät haittaa tässä mallissa. En tehnyt parastani viimeistelyissä, sillä luulen jakun jäävän pääasiassa kotikäyttöön.

Loppulangoista aloitin tekemään jakkuun vyötä. Samalla pääsin kokeilemaan uusia KnitPro-puikkojani. Bambu- ja Ebenpuu-puikot säilyvät kuitenkin suosikkeina niiden keveyden vuoksi. Myös Addin-pyöröpuikoilla on aina nautinto neuloa. Ajan myötä välineillä ja langan laadulla on yhä enemmän merkitystä.