Kolme virkkoota:

752265.jpg

Alimpana kesäkassitempauksen innoittaman aloitettu kassi, joka odottelee lisää lankaa saapuvaksi, kiitokset sinulle JaanaM, joka olet nähnyt vaivaa ja käynyt puolestani lankaostoksilla. Päällimmäisenä kaksi kesäpuseron tekelettä.

Luin muuten jokin aika sitten mielenkiintoisen Marketta Luutosen artikkelin virkkauksen perinteestä Kädentaidot kirjasta, jossa kerrottiin, kuinka virkkaukseen on totuttu suhtautumaan huvittuneesti ja vähättelevään sävyyn. Sen sijaan neuletta on pidetty vakavammin otettavana työnä, koska neulomalla on yleensä tehty hyödyllisiä arkivaatteita mutta virkkaamalla taas "korukäsitöitä" Kansakoulujen opetusohjelmissa virkkauksesta on keskusteltu usein ja pohdittu, onko se sopivaa työtä. 

Asia jäi mietityttämään, kun itse en muista koskaan törmänneeni tuollaiseen ajatukseen, mutta kyllä se varmaan pitää paikkansa.

No, olen mä tehnyt sitä "hyödyllisempääkin" käsityötä eli neulonut:

752406.jpg

Hys, hys -projetin toista puoliskoa eli terveysvaikutteisia villasukkia Step-langasta. Yritin valita mahdollisimman kauniin sävyn, mutta näistä onkin tulossa näppyläsukat... olis kunnon couperosaa, mutta punaisia pilkkuja koko matkalla argh... Voiko tuollaisia sukkia antaa lahjaksi...makuja on tietysti monenlaisia ja voihan olla että lahjan saaja ei noista pilkuista piittaa, mutta mä en tykkää...ja tuskin ne tuosta kummemmaksi muuttuu, kun koko sukka valmistuu... höh.