Joulupaketeistani paljastui kaksi käsityöaiheista lahjaa:

2191661.jpg

Lise-Lotte Lystrupin neulekirjassa Ne ihanat neuleet on 21 uudistettua vintage-tyylistä neulemallia 1930-50-luvuilta.

2191700.jpg

Menneiden vuosikymmenien neuleet ovat naisellisia, imartelevia ja ylellisiä. Kirja on upeaa katseltavaa ja useat mallit toteuttamiskelpoisia. Tämä kirja on ehdottomasti jokaisen perinteitä arvostavan neulojan toivekirja. Kiitokset lahjan antajalle.

Samettinen iltalaukku paljastui sitten lopulta puikkokoteloksi, jollaista en vielä omistanutkaan.

2191740.jpg

Sain lahjan Käsityöklubin pikkujoulussa. Kiitos, ihana lämmöllä tehty.

Omat itsetehdyt joululahjani jäivät tänä vuonna kahteen pitkään kaulahuiviin, yhteen huovutettuun tossupariin ja jo esiteltyihin huovutettuihin lapasiin. Tädin pakettiin käärin vyyhdin Esiton lenkkimohairia ohjeen kanssa, sillä tätini myös neuloo.

Joulun neuleloman ja parin flunssapäivän jälkeen olen jälleen tänään tarttunut puikkoihin. Pää on flunssapöpöjen lisäksi täynnä uusia neulesuunnitelmia. Päätin kuitenkin ensin neuloa toisen sukkaparin runsas puolitoista vuotta sitten neulotuille miehen ja naisen lahjasukille. Naisen sukat ovat nyt valmiina, mutta 46 numeroisen miehen sukan neulominen tihkaisee. Neulon tavissukkaa Stepistä 2,5 numeron puikoilla. Toiveeksi jää taas tälläkin kertaa, että sukkainnostus minuun iskisi näiden sukkien neulomisen myötä, mutta olen tyytyväinen, jos saan molemmat valmiiksi ja vihdoin pois silmistä.

Sukanneulomisinnostusta odotellessa...toivottelen kaikille Hyvää Uutta Vuotta 2009!