Aivan mahdoton hinku on jo päästä hypistelemään sykyn lankauutuuksia, mutta pakko (mikä pakko ;) malttaa vielä hetki mielensä. Eilen siistin kesäkukkaruukkuja: tein samalla "tutkimusta" siitä, mitkä kesäkukat selviävät ja jopa kukoistavat tämän kotipuutarhurin hoidossa.  Jos sitä sitten ensi kevään hurmoksessa muistaisi, mitä kukkia MUN EI KANNATA ostaa. Yksi niistä on iso imiljoonakello: se tarvitsee enemmän vettä, kuin mitä jaksan kantaa.  Sanoinkin ääneen, etten enää koskaan osta amppelikukkia pienissä ruukuissa,  johon sain kommentiksi " niin sä sanoit viime vuonnakin"...."ai, sanoinko"...

Itselle muistiksi nappasin muutaman kuvan kesän 2009 selviytyjistä.

Olkikukka, kukkinut aivan mahdottomasti, vaikka on välillä joutunut kärsimään kuivuudesta. Kukoistaa edelleen.

Nukenkaulus, jonka istutin pajukahvipannuun. Harvoin on tullut ostettua vaalean liiloja kukkia, kun pidän niitä liian pliisuina meidän pihaan, mutta tämä herkkä kukka teki nyt kyllä lähtemättömän vaikutuksen.

Vaaleanpunaisten ahkeraliisojen tilalle valitsin tänä vuona voimakkaita pinkkejä.  Laatikoista poistettujen krassien jälkeen kukat pääsevät nyt paremmin näkyville (en ehtinyt poistaa krasseja ajoissa kun kasvoivat niin hurjaa vauhtia, joten annoin niiden olla liisojen kanssa eiliseen asti).

Sitten tämä keltainen... nimi on hakuisessa....tyhmää laittaa tähän, että yksi keltainen kukka, kun kaikilla kasveilla on sekä suomenkielinen että latinankielinen nimi. Tämän kukan kohdalla on mies kysynyt  "kasvatako niittyleinikkiäkin ruukuissa"... höh. Toisaalta pitää iloita, että mun "niittyleinikit" huomataan ;) No, tämä keltainen kukka kasvaa edelleen upeana putouksena gladioluksien kanssa ja peittää hyvin ison ruukun pintamullan.

Kesän varsinaisia selviytyjiä ovat kuitenkin miehen siskon pihasta meille siirretyt kolme isoa tyrnineitiä, jotka hengissä säilymisen lisäksi tuottavat vielä marjoja. Pensaat istutettiin karuun metsäpohjaan, poikatyrni haettiin kaupasta ja tulosta on syntynyt ;) En tosin ole vielä perehtynyt tyrniin kasvina, joten voiko nuo marjat olla viime vuoden ansiota. Kahdessa pensaassa on oranssia marjoja ja yhdessä keltaisia. Olen miettinyt, miten marjat pitäsi hyödyntää. Marjoja ei ole mehuun asti, mutta jonkun verran nyt kuitenkin. Ottaisinkin mielelläni vastaan vinkkejä teiltä, jotka olette tyrniä käyttäneet.

Tämä blogi hiljenee nyt joksikin aikaa, sillä aion keskittyä loppukesän puutarha- ja pihatöihin, joiden aikana käsityöt ovat tauolla. Puutarhassa siirrän joidenkin kasvien paikkoja ja siivoan, joten niistä ei liene mitään erityistä kirjoitettavaa. Mukavia syyspäiviä teille! Palailen langoille sitten uuden Puro-neuletakkini kanssa, sitten kun kaikki tämän kesän puutarhaprojektit on tehty ;)