Käsityörintamalla olen tehnyt joitakin neulekokeiluja:
163383.jpg
Pyöröpuikoilla on topin alku Tahitista. Tämä on ensimmäisiä pyöröpuikoilla aloittamiani neuleita, koska tiedän tarkallen, montako silmukkaa pitää olla. Tein nimittäin viime kesänä Tahitista samanlaisen topin. Mun mielestä on vaikeaa arvioida neuleen kokoa pyöröpuikoilla neulottaessa. Puikot ovat Novitan ja kummallinen napsutus kuuluu, kun niillä neuloo, rasittaa itseäkin, saati sitten muita.
163384.jpg
Tykkään tweed-langoista. Kokeilin, miten kaunis Butterfly ja ikivanha Gottonella sopisivat yhteen, mutta en oikein tiedä, mitä tuosta yhdistelmästä ajatella... kuvittelin upeammaksi. Malttaisko Butterflyä tuhlata tuohon. Suunnitelmissa oli neuloa noista poolokauluksinen pitkähihainen perusneule. Täytyy jättää tilkku näkyville, niin saan "maistella" sitä ajan kanssa.

Taito-Shopin neuvonta- ja myymäläpisteessä Kaustisen festareilla oli tänä kesänä uutuutena ohuesta paperilangasta neulottuja ja virkattuja paneeliverhoja ja lampunvarjostimia. Kokeilin ohuella paperilangalla (1,65 n. 180m/100g, valmistaja Lappajärven Värjäämö Oy)neulomista:
163304.jpg
Tässä aina oikeaa neulontaa 10 puikoilla, tiheys: 1 silmukka = 1 cm.

163302.jpg
Ja sama koekappale "lampunvarjostimena", saisi olla ehkä tiheämpi.  Luonnonvalkoinen paperilanka oli monesta paikasta loppu, joten kokeilin systerin värillä. Taito-Shopin työt olivat kaikki luonnonvalkoisesta paperilangasta tehtyjä.

Jos käsityöt vaativat suunnittelua ja aikaa, niin puutarhassa tulee valmista "ihan itsestään":
162107.jpg
Punakanelin omput kypsymässä...

162110.jpg
kuin myös ruusunmarjat...