Tikuttelin eilen linnan juhlien aikana toisen tossuparin sinisestä Fritidsgarnista. Ajattelin yrittää pesukonehuovutusta 40 asteessa vielä kerran niin, että pienensin linkouksen täysitehosta 1000 kierrokseen. Mutta ei sillä ollut mitään merkitystä  huopumiseen, vaan tossut huopuivat ihan yhtä paljon kuin edelliset punaiset.

Lisätietoa pesukonehuovutuksesta luin
täältä. Olisi kait pitänyt pienentää lämpötila 30 asteeseen ja lisätä tai vähentää joukkoon laitettavien pyyhkeiden määrää??? Nyt on sitten taas kosteat siniset tossut jaloissa venymässä ;) Oon koko lomapäiväni aamupäivän saanut kulumaan näiden tossujen parissa touhutessa ;) Pitäiskö jo luovuttaa ja hakea kaikille kotimaiset huopatossut "keskisen" Tuurin Nahkapaikasta hintaan 28,90 e/pari (värisävyjäkin löytyy kolme: kahta harmaata ja joulunpunaista)? Kuluuhan siinäkin euroja ja energiaa (hyi, hyi), kun yhtä tossua tai paria tossua pyörittää jatkuvasti pyykkikoneessa. Toisaalta, eikös ne tehtaan valmiit huopatossut ole aika kovaa huopaa ?.. eli eivät siis mukaudu ihanasti jalkaan. Mitähän tässä nyt tekis... kokeilisko vielä kolmannen kerran pienemmässä lämpötilassa... kun eikös sitä sanota, että "kolmas kerta toden sanoo".

Kuljin eilisen päivän punaiset tontun tossut jalassani ja sain kuin sainkin ne venymään niin, että sopivat jatkossa lapselle tai sirolle ja pienijalkaiselle naiselle.

290259.jpg

Näin kivat niistä lopulta tulivat. Samanlainen ohje löytyy täältä. Tossuni kirjontapistot ovat aika vaativia, vai mitä ? :D

Muistuu tässä mieleen viime talvinen automatka siskon luokse pikkuveljen kanssa. Viimeistelin autossa siskon sinisiä huovutettuja patalappuja. Ajattelin kirjoa siniselle taivaalle valkosia lumihiutaleita ja kysäisin veljeltä, miltä tuotokseni hänestä näyttivät. Pikkuveljeni näki taivaalla, ei kauniita lumihiutaleita vaan hämähäkkejä :D  Sellaisia ne pikkuveljet ovat: aina kiusottelemassa isoja siskojaan, ikä ei taida tuoda siihen muutosta...onneksi :D