Kesäkukat, jotka saavat olla sateelta suojassa jatkavat kukoistustaan kuten ovenpielen miljoonakellot:

1888650.jpg

Miljoonkellot kukkivat runsaasti, mutta ´"se jokin" niistä puuttuu. Eivät pääse suosikkikukkieni joukkoon tämän ensimmäisen koekesän jälkeen. Valkoiset miljoonakellot ovat ehkä kaikkein pliisumpia.

Ikkunalaatikkoihin valitsin tänä vuonna pinkkiä petuniaa:

1888716.jpg

Laatikoissa on kahta erilaista myrskypetuniaa, joita saa Ikolan puutarhasta Lapuan Ruhasta.

1888725.jpg

Toisessa lajikkeessa on valkoinen keskusta. Petuniat ovat ihanteellisia kukkia paahteiselle paikalle, mutta voi sitä kuihtuneiden kukkien nyppimisurakkaa, kun taimia on yhteensä 27 kpl ;)

 

1888771.jpg

Takapihan isot lapinnauhukset ovat jo lakanneet kukkimasta, mutta isot kuunliljat kukkivat vielä hennon lilahtavin kukkasin:

1888796.jpg

Keltareunakuunlija on ehdoton suosikkini. Istutan tänä syksynä kuunliljapenkkiin matalia sipulikukkia, koska pohjoisen puolella kuunlijat tulevat keväällä niin myöhään pintaan.

Työviikolla tulee mentyä ja tultua pihan poikki eikä aina huomaa katsoa ympärilleen, joten en tarkkaan tiedä, kauanko tämä tumma kaunotar on ollut olemassa ;)

1888917.jpg

Tänä kesänä rinteen auringonkukat jäävät muutamaan yksilöön, sillä alkukeväällä oli se kuiva kausi.

Tupakka-kukat kärsivät runsaista sateista, joten ostin rappusten mosaiikkiruukkuihin pari ulkokrysanteemia. Heti istutusten jälkeen ne olivat täynnä erilaisia lentäviä yksilöitä, joista tässä niistä kaunein:

1888952.jpg

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!