Puutarhakärpänen alkaa pikku hiljaa nostaa päätään. Lankalauantaina ohitin sujuvasti lankahyllyt, mutten kukkien siemenhyllyjä. Tavanomaisten krassien ja keltaisten auringonkukkien lisäksi hain Lord Nelsonin siemeniä, joita täällä päin myy K-rauta, mutta valitettavasti osa lajikkeista oli jo loppunut. Hilppaa oli jäljellä 3 pussia, erikoisempia unikkoja ei ollut valikoimissa, mutta punaisia auringonkukkia (sekä matalia että korkeita)löysin.

1410323.jpg

Hilppaa en ole aikaisemmin kylvänyt, nyt suunnittelin sitä etupihan rappusten reunaan yhdessä matalan reunuspäivänkakkaran Snowballin kanssa. Päivänkakkara pitäisi esikasvattaa ja siemenet ovat älyttömän pieniä, joten saas nähdä, miten käy.
Vasemmalla ylhäällä on Oxalis Deppein 12 pientä kukkamukulaa. Viime kesänä kokeilin lajia ja tykästyin: lehdet ovat kaksivärisiä "apilanlehtiä" ja kukkien sävy lempiväriäni.

Tätä kirjoittaessani lumipyry on suuri saapunut näille lakeuksille, mutta aion silti vielä tänään kylvää ainakin muutaman köynnöskasvin siemenet.

Neuletakin kappaleet ovat valmiina, nyt vielä kevyt sumutus ja kuivaus ja sen jälkeen pääsee viimeistelemään. Jännittää, kun en ole kovinkaan paljon neuloessa mittaillut eikä neuletiheys ollut ihan sama kuin ohjeessa.

Tänään olen virallisesti toista päivää vuosilomalla, joka kestää huhtikuun loppupuolelle. Monelaisia lomasuunnitelmia on ja suurin osa liittyy erilaisiin käsityöjuttuihin, joten saatan lähiviikkoina kirjoittaa tännekin useammin.