Palloja, havuja ja havupalloja :)

1120664.jpg

Näin askarteluliikkeessä villalla päällystettyjä styrokspalloja ja niitä kokeilimme eilen perhepiirissä:

1120686.jpg

Sininen on 14-vuotiaan kummipoikani tekemä, punainen minun, vihreä sydänpallo ja nalle pojan tyttöystävän käden tuotoksia. Villa kiinnitetään pallon pintaan huovutusneulalla. Kun villaa on riittävästi, niin palloa pyöritetään käsissä niin kauan, että neulanreiät peittyvät (osa meidän palloista vaatii vielä viimeistely, mutta halusin kuvata ne ulkona päivänvalossa).


1120733.jpg

Lumen sulaminen on ikävää, mutta mahdollisti tuon havupallon teon. Meidän pihasta kaadettiin syksyllä kaksi mäntyä, mutta ennen ensilumen tuloa en ehtinyt havuista mitään tehdä. Tänään oli mukavaa olla ulkona, mutta sain valmiiksi vain tuon yhden havupallon, sillä en muistanutkaan, miten paljon yhteen palloon vaaditaan noita havuja. Pallon voisi vielä koristella joko rusetilla tai pienillä vihreillä valoilla.

Mä olen kuulunut niihin, jotka ovat aina kauhistelleet kaikkia värivaloja ja -letkuja, mutta tänä syksynä ostin Tähtitaivas minilamput. Kuvittelin, että olisivat tyylikkäitä pieniä väripisteitä pergolan köynnöksessä, mutta yllätyin, miten kirkkaasti lamput pimeässä kuitenkin loistivat...

1120803.jpg

...joten siirsin ne pihan suurimpaan tuijaan "nauhaksi"

1120855.jpg

Mukavia joulunvalmisteluja kaikille!