tai vesipiste on meillä talon takana:

1850168.jpg

Tänne tuo edellisen postauksen mosaiikkiruukku on siis tehnyt matkaansa koko kesän ;)

Tänään oli pitkästä aikaa mukavaa puuhastella ulkona. Suurin osa ajasta kului kyllä siivoamiseen, sillä olen ollut tänä kesänä tosi laiska puutarhuri. Amppelikukatkin kuolla kupsahtivat kastelun puutteeseen, hyi mua. Ensi keväänä täytyy muistaa, että minä ja amppelikukat emme kuulu yhteen. Kukissa on niin pienet istutusruukut, että niitä pitäisi muistaa kastella lähes joka päivä. Lasitetuista saviruukuista ja altakastelulaatikoista sen sijaan tykkään, koska niissä kosteus pysyy helteelläkin muutaman päivän.

Suunnittelen koko ajan erilaisia yksityiskohtia meidän pihaan ja toteutan niitä sitten pikku hiljaa. Kastelupisteeseen halusin sinistä, harmaata, keltaista, heiniä ja simpukoita. Samaan aikaan mies oli ostanut puutarhaletkuille kunnolliset telineet:

1850258.jpg 

Onneksi olin ostanut vain yhden seinään laitettavan simpukkaruukun, sillä en viitsinyt kieltää laittamasta telineitä seinään. En myöskään maininnut, että meillä on aivan väärän väriset puutarhaletkut ;)

Kastelupiste on pohjoisen puolella, eikä sinne paista aurinko kuin vähän aikaa aamusta. Oikealta alkaa koko talon pituinen kuunliljapenkki. 

1850304.jpg

Kuunliljoja on aina muutama kappale samaa väriä. Tässä limenvihreä tumman vihreillä reunoilla. Vihreää seuraa keltareunainen, jossa on myös suuret lehdet. Kuunliljojen nimilaput menivät jo istutusvaiheessa sekaisin, joten älkää kysykö tarkempia nimiä.

Olympianeuleeni sain valmiiksi perjataina, mutta se menee purkuun. Lankana on pellavanvärinen Kokon 100 % silkkilanka, jonka alunperin ostin toisenlaista mallia varten kuin sitten tein. Neulejakun koko on ok, mutta malli ja lanka eivät vaan sovi yhteen.