Edit klo 20.51: lisäsin tuonne tekstiin linkin Jaskan porttia ihailemaan. Ja tiedoksi: hurahdin sitten tänään mosaiikkitöihin, joten ei kun huomenna aikaisin varastoista vanhoja laattoja etsimään ;)

Eilen kävin kansalaisopiston kevätnäyttelyssä. Ihan kivoja töitä siellä oli, mutta ei sellaisia ihanuuksia, mitä täältä blogeista löytyy joka päivä.
 
Jatkoin illalla rappusten reunojen viimeistelyä ja sain toisen puolen valmiiksi, hyvä minä! Mutta täytyy sanoa, että joku urakkameininki (stressiin päin vivahtava) niitten kanssa koko ajan on meneillään, kuten Helmis sen edellisen postauksen kommentissaan huomasikin ja lämpimin sanoin muistutti siitä, miten tärkeää puutarhassa on se "naatiskelu" eikä otsa rutussa puurtaminen. Ehkä vaan olen jo kantanut  ne "elämäni kivet" ja nuo loput yksinkertaisesti vain ovat ylimääräisiä ;) Haravoinnista (joskus sitäkin on tehty kiirellä ja kireällä mielellä) olen kyllä tänä keväänä erityisesti nauttinut: on ollut mukavaa, kun on päässyt näin aikaisin puutarhaan ja on ollut aikaa siellä rapsutella. Ja onhan puutarhassa mukavaa uurastaa oikein mahdottomasti:  niin että illalla "kaadut" sängyn pohjalle täysin fyysisesti uupuneena.

Kun syksyn ja talven roskat on saanut siivottua, on kiva ryhtyä suunnittelmaan pihan koristelua kukkaruukuin ja pihankoristein, johon vaiheeseen Minna on jo päässytkin. Ja sitten toukokuussa pääsee taimiostoksille... miten sitä malttaakaan odottaa...

Kiitokset kaikille myös kasviehdotuksista. Eilen niitä tuumailin. Tykkään valkoisista kukista ja ne sopivat aina muiden kukkien joukkoon kuten harmaalehtisetkin.  Hopeahärkki on yksi lempikukistani, mutta valitettavasti vain leviää liikaa. Kurjenpolvet sopivat tyyliltään kauniisti metsätontille, vaikka on meillä aika paljon betoniakin pihassa (aika ennen puutarhakärpäsen puremaan). Katselin niitä rappusia vähän joka kulmasta ja tuli mieleen kaikkein upein näky: yläosaan valkoinen puinen kaariportti köynnöksineen (vähän samantyylinen kuin Jaskalla) ja rappusten reunalle vaikkapa valkoisia karpaattienkelloja tai maanpeiteruusuja...aah... niin, että sellaisia vähän suuritöisempiä ja hintavampia hankintoja jälleen ;), mutta tuumataan nyt vielä ajan kanssa ja hankitaan ensin (pian) ne valkoiset orvokit. Koko tuon rinteen ja alempana olevan vesiaiheen olemassaoloajan ollaan puhuttu (mies enimmäkseen) puron tekemisestä rappusten viereen, mutta viime syksynä se ajatus lopullisesti "kuopattiin", kun meillä on julmetun isojen mäntyjen vuoksi  "roskainen" tontti.

Lisää krookuksia oli noussut kivikkoryhmään, kirjavan lajikkeen niistä ikuistin:

536683.jpg


Ja keittiön ikkunalla kukkii "punalehtinen apila"

536701.jpg

Kukat eivät olleetkaan vaaleanpunaisia vaan tuollaisia hennon liilan sävyisiä.

Ryijynteko on ollut n. viikon verran tauolla langan loppumisen vuoksi. Tänään aion käväistä Kauhavan Kangas-Aitassa ennen menoa mosaiikki ja koristelaatat -kurssille Kaarakan taitokeskukseen , jota suurella mielenkiinnolla olen jo odotellut.