Voisinkin ruveta käyttämään vuorotellen noita kahta otsikkoa: VALMIS...KESKEN ...VALMIS ;)

Tänään siis valmistui "näppyläjakun" nimen jo saanut pienen pieni neule:

1434362.jpg

Virallisesti jakku on Garnstudion pieni palmikko-takki ja ohje löytyy täältä. Neuloin ensimmäistä kertaan Garnstudion selkeällä ohjeella, jolla neulominen oli helppoa.

Omassa jakussani lankana on Schachenmayr nomottan Extra Tweed, jota ostin muutama viikko sitten Tikkuajien neuletapaamisessa, missä meillä oli tuolloin teemana "tarpeettomat langat kiertoon" Mun ehdittyä paikalle oli suurin osa langoista jo vaihtanut omistajaa, mutta Tohvelin ison laatikon pohjalle oli jäänyt vielä kuusi tälläistä kerää:

1434396.jpg

Otin eilen lankakerästä kuvan, kun olin varma, ettei lanka riitä ja joudun sitä blogistaniassa etsintäkuuluttamaan. Tein kuitenkin niin lyhyet hihat, kuin mallin kannalta oli mahdollista ja sain langan riittämään, mutta aina viimeisiin kierroksiin asti sai jännittää.

Langassa on 95 % villaa ja 5% viskoosia sekä pieniä irtoavia valkoisia ja mustia tweed-pilkkuja. Langan sävy 0053 on vaalea farkkusininen tai savunsininen, miten sen nyt kukin mieltää.

    1434475.jpg

Hihan resoriosuus jäikin muutamaan kierrokseen.  Napit ovat tummansiniset ja niissä on valkoisia pilkkuja.


1434508.jpg

Koko jakun ympäri kulkee nuo palmikko- ja nyppyrivit. Palmikkoja olen toki neulonut ennenkin, mutta nyppyjä tein ekan kerran ja niitä tässä pienessä jakussa on peräti 108 kpl ;)

1434527.jpg

Jakku on vielä todella tyköistuva, mutta käytössä varmasti löystyy sopivaksi. En kostutellut ja pingotellut sitä nyt mitenkään, sillä pienet epätasaisuudet eivät tässä mallissa ja langassa niin haittaa. Jos lankaa olisi ollut enemmän olisin todenn. neulonut muutaman sentin lisää pituuteen, mutta kyllä se nyt noin paitiksen päällä pidettynä sopii  meikäläisen ikäisellekin, kun saa tuon navanseudun piiloon ;)

Nyt olen saanut tällä erää tyydytettyä itselle neulomisen tarpeeni, vaikka kaksi hienoa mallia kovasti houkuttelevat tarttumaan puikkoihin. En kuitenkaan aio koko lomaani viettää neuleiden kanssa, vaikka sen niin mukavaa onkin ;)