Perjataina kierrettiin ystävän kanssa puutarha- ja taimimyymälät. Kesäkukkia ja taimia oli vielä runsaasti, eräällä taimitarhalla niin paljon, että oikeastaan huolestuimme puutarhurin puolesta.

Voisin viettää isolla taimitarhalla kevyesti koko päivän ja tutkailla erilaisia perennoja, pensaita ja puita, sillä niin paljon on vielä kasveja, joita en tunne. Taimiostokseni olivat kuitenkin kohtuulliset:

650277.jpg

Purppuran värinen kevätpikkusydän, kaksi sypressiä, laventelia, sinistä heinää, oranssi kullero, valkoista neilikkaa ja kaunokaisia (suihkulähteen vieressä olevaan kivikkoryhmään), punakissankäpälä, tuoksukurjenpolvi, pikkutalviota (maanpeitekasviksi kuunliljapenkkiin) ja yksi valkoinen timanttikukka.  

Lauantaina vietimme aurinkoista KIP-päivää Seinäjoella, Käsityöaitta Fionan edessä Puistopolulla:

650313.jpg

Osallistujia oli enemmän kuin viime vuonna ehkä kaikkiastaan n. 20 henkilöä kävi julkineulomassa.  Kuvassa heti aamusta paikalla olleet. Kiitokset kaikille mukavasta seurasta, erityiskiitokset Marja-Leenalle ja Jaanalle, jotka olivat tuoneet meille mukavat selkänojalliset tuolit, pöydän, päivävarjon ja matot, joten olosuhteet olivat mitä parhaimmat.

 Käsityöaitta Fionan uusi omistaja Sanna tarjosi meille juotavaa ja pientä naposteltavaa sekä jokaiselle arvottiin lankapussi. Minulle arpa heitti violetin pussukan, jonka vaihdoin Kutun kanssa, koska violetti taitaa olla ainut väri, jota en asusteissa käytä.

Tänään kylvin viimeiset siemenet kasvimaalle, istutin osan uusista taimista sekä uudistin yrttinurkkaustani, mutta niistä tarkemmin lisää ensi viikolla.

650370.jpg 

Kotipihan laikkuköynnös näyttää hauskalta, kun lehdenpäät ovat täysin valkoiset.