Puutarhani on kauneimmillaan keväällä, mutta olen pyrkinyt lisäämään sinne myös keskikesän kukkijoita. 

1248704976_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suihkulähteen ympärillä liljat lisääntyvät itsestään aina joka vuosi. Kirjokuunliljat eivät ole koskaan aikaisemmin kukkineet näin runsaasti kuin tänä vuonna.

1248631929_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suikeroalpi on todella kiitollinen kasvi: viihtyy pienessä kivenraossa, vaikka siellä ei olisi multaa ;) Kukkiessaan kasvi on myös näyttävä. Olen istuttanut kasvia pehmentämään laattoja ja rappusia. Keväisin nappaan usein maasta muutaman alun ja istutan ruukkuihin yksivuotisten kesäkukkien joukkoon.

1248705725_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ruukkuihin olen tänä vuonna istuttanut myös kasveja, joiden kukintaa pitää odotella. Tässä isossa ruukussa taitaa olla viisi auringonkukkaa ja saman verran glarioluksia. Kesäkuussa istutin, joten toivottavasti ehtivät kukkaan. Keväällä hankimme myös kuvan uuden päivävarjon: kevyen alumiinisen Brafab:n valikoimasta, josta löytyisi paljon muutakin ihanaa meidän pihaan.

Puutarhaharrastuksessa säilyy mielenkiinto, kun kasveja ja luontoa ei voi koskaan täysin määrätä tai hallinta.

1248706898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keväällä en saanut valkoisia ja kirsikanpunaisia krasseja itämään laatikoissa. Niinpä istutin jokaiseen laatikkoon kolme ahkeraliisaa ja ruukkujen päihin pari krassinalkua. Nyt kukkaruukut näyttävät tältä. Krassinlehdet ovat kooltaa isoimmat ikinä ja tulevat kukat ovat joko oransseja tai keltaisia heh...onkohan kotipuutarhuri vähän seannu siemeniä tai taimenalkuja.  Ei oikein näytä kivalta istutusryhmältä, joten ei anneta kaikkien kukkien kukkia...ainakaan krassien noissa laatikoissa.

Viime viikkolla oli kalenterissani  monenlaista käsityöhön ja kädentaitoihin liittyvää: loppuviikosta Lapuna Kankurien myyntipäivät, jonne tänä vuonna pääsin vain työpäivien jälkeen. Lauantaina oli Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubi, jossa taas niin paljon uutta ja ihmeellistä, klik Sipin postaus.

Lauantaina kävimme myös Soile Yli-Mäyryn Taidehallin  kesänäyttelyssä naapurikunnassa. Taiteilija itse oli myös paikalla vispipuuron punaisessa nahka-asussaan. Hän kertoi mielenkiintoisella tavalla itsestään ja elämästään. Taulujen ja lasitaideteosten lisäksi joukossa oli myös muutama neule, mutta ei niistä sen enempää. Kaikki muu sitten tekikin suuren vaikutuksen.

PS.  Eilen olin mustikassa ja tein oikein perinteisen vehnätaikinaisen mustikkapiirakan koristeristikoiden kera. Leivon aina silloin tällöin tavallisia leivonnaisia, mutta tuon mustikapiirakan olisin ehkä voinut ikuistaa tänne...no seuraavalla kerralla (ensi vuonna) sitten. Piirakkaa ei ollut tänään enää jäljellä  (poika on kotiutunut armeijasta). Hymy