Helteellä on tarpeen kunnon viuhka :)


Jospa nyt yrittäisin kertoa asiallisesti huivin neulomisprosessista, kun huomenna pitää jo töihinkin mennä.


Huivin langan sain Kauhavan Kangas-Aitan pikkujoulusta -07.  Lanka on varmaan maksanut enemmän kuin 10 euroa, joka toivottiin paketin arvoksi. Kiitos siis Sinulle, joka langan lahjoitit, jos satut täällä vierailemaan. Nyt olen neulonut siitä itselleni mieluisan huivin. Vyötteessä ei ollut langasta muuta merkintää kuin paino, mutta 100 % villaa lanka on ja tuoksui ihanasti lampaalta.

Paketin avattuani tiesin heti, että langasta tulee Annen suunnittelema Revontulihuivi. Lopullisen sysäyksen sain tänä kesänä ostamani mekon myötä. "Jouduin" ostoksille, kun oma mekkoni ei valmistunut Käsityöfestivaaleille. Creamin mekko oli löytö: siinä on neuletta keskellä etu- ja takakappaleella sekä hihoissa. Aikaa ostoksille oli vähän ja pienellä paikkakunnalla ei montaa vaateliikettä ole.

Langassa on samat hillityt sävyt, kuin mekossa ja juuri nyt olen erityisen viehättynyt tuohon vaalean beigen ja pellavan sävyyn. Upeita värikkäitä huiveja voi katsella  Annen blogista. Anne on alunperin suunnitellut huivin, jossa virolaisen liukuvärjätyn langan sävyt pääsevät parhaiten esille. Huivin malli on loistava!  Miten taitavia neulojia onkaan. Suuret kiitokset Annelle!

Huivi oli alkutekijöissä Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubin kesäretkellä 4.7.10. Heleena huomasi heti, että aloitukseni oli erilainen kuin alkuperäisessä mallissa. Kotiin tultuani meni uudelleen lukemaan ohjetta ja huomasin siellä lisäyksien kohdassa maininnan "tärkeintä on, että lisäyskohtaan ei jää reikää"...hups ja minä kun luuli, että tein lisäykset nyt oikein, kun sain siihen syntymään reiät :) En kuitenkaan enää muuttanut huivia, joten minun ensimmäisessä Revontulessani ovat reiät korkeussuunnassa.


Kuvasta katsottuna huomaa, ettei huivin aloitus (ylhäällä keskellä) ole onnistunut, muttei kuitenkaan niin häiritsevä, ettei käyttää voi. Ohjeen poikittaiset reikäkierrokset jätin tarkoituksella tästä huivista pois, vain reunaan ne neuloin. Enemmän minua häiritsi alun vaalean ja tumman sävyn selkeä vaihtuminen. En purkanut, koska en tiennyt, mitä kerästä yleensä on tulollaan. Huivin lopussa värit sitten kyllä liukuvat kauniisti.


Ehkä parasta huivissa on, että se istuu myös kauniisti  päällä, mitä kaikki huivit eivät tee. Neuloin ohjeen kokoisen eli päättelin kierroksella 143.  Lankaa jäi vielä esim. kämmekkäisiin. Ne lämmittäisivät mukavasti kesän ulkoilmatapahtumissa.  Siis, kun yhden haaveen saa toteutetua, niin jo vaan uutta pukkaa :)


Tulipa pitkä postaus. Jaksaakohan kukaan lukea. No, ensi kerralla lyhyempi.