Edittiä tekstiosaan :)

Pidin varmaan liian pitkän blogitauon, kun nyt pitää tänne joka päivä kirjoitella.
No,  huomenna tulee yövieraita ja lauantaina kokoontuu Käsityöklubimme Kauhavan Kangas-Aitassa, joten loppuviikosta hiljenen.

Kesäpoikia odotellessa päätin käyttää tämän sadepäivän ompeluun. Varmistaakseni lopputuloksen valitsin tällä kertaa käyttööni uskollisen Husqvarnani ja annoin tämän toisen kaunokaisen viettää rauhassa ansaittuja eläkepäiviä ;)

691513.jpg
 
Ostin ompelukoneen ensimmäisellä virasta saamalla palkallani vuonna 1987. Kone on toiminut kuin unelma tähän päivään asti ... siis jo 20 vuotta! Poikien ollessa pieniä ompelin heille kaikki käyttövaatteet koneen jousto-ompeleilla (saumuria en koskaan hankkinut). Puolat ovat muovia ja ovat kestäneet siinä missä konekin.

Ompelin takapihan aittaamme yhden uuden pussilakanan ja pöytäliinan päät, siinä päivän ompelusaldo ;)...joten mua ei varmaan palkattaisi ainakaan ompelijaksi ;), vaikka kaukoidässä ne kaikki ompelutyöt taidetaan nykyään tehdäkin.
Iltasella laitoin aitan yöpymiskuntoon:

691540.jpg

Miniryijy näyttää tuossa valokuvassa pieneltä, mutta kyllä se oikeasti sopii kivasti seinääle.  Aitta (tai me ollaan kutsuttu sitä mökiksi ja mökkeröksi) on vastaava kuin nykyinen Luoman Lillevilla, joka hankittiin meille joskus 8-9 vuotta sitten. Pojat nukkuivat siellä peruskouluikäisenä kaiket kesät. Muutama vuosi sitten mökkiin vedettiin sähköt, joten sinne saa tarvittaessa sähköpatterin ja valot.

691562.jpg

Mökissä on nukkumatilat neljälle. "karhunkoplasängyt" ovat miehen paikalle rakentamat ja tukevat kuin mitkä. Oikealla olevan yläsängyn saa tarvittaessa nostettua seinälle. Minä löysin aikonaan mökkiin valmiin uuden pienen pirtinpöydän ja penkit.  Monenlaisia muistoja tulee mieleen, kun tätä kirjoitan. Päällimmäisenä tunnetilana taitaa nyt olla haikeus, sillä kyllä ne lapsuusvuodet vaan kuluivat nopeasti. Pian täällä ollaan kahdestaan ja odotellaan yö- ja kesälomavieraita saapuviksi :)