Olen neulonut tänä talvena myös tarpeellisia perusneuleita:

353992.jpg

Tai tuon leveäraitaisen kaulahuivin neuloin viime talvena.
Lankana siinä on Novitan Aino, joustinneuleessa 2o, 2n, silmukoita 32.

353997.jpg

Pienempi kaulahuivi on Nallecoloria, joustinneuleessa 3o, 2n, silmukoita 48.
Molemmat pipot on neulottu Sandnesgarnin Smartista, joka on tosi ihanaa pipolankaa (100 % villaa, eikä kutita). Yhdestä kerästä tulee n. 19 cm korkea (siis matala) pipo.

Vaikka pipo on periaatteessa helpponeule, niin sen pitää kuitenkin olla juuri oikeanlainen. Hain malleja vähän sieltä sun täältä. Näitä perusneuleita aloittelin usein neuletapaamisissa, joissa sain hyviä vinkkejä mm. Vanillalta. Neuleblogeissa on ollut paljon kivoja pipoja,  mieleeni tulee nyt ainakin Martsulin, Kutun  ja SeijaP:n pipot.
Lopulta löysin omalle käsialalle sopivat piponohjeet Suuren Käsityölehden numerosta 9/2003.

354128.jpg

Harmaissa lapasissa on vaalean harmaata Asa Gjestal Spinnerin Maija-lankaa sekä tummanharmaata Nallea. Ruskeasävyisiin tumppuihin neuloin Isovelicolorin joukkoon ruskeaa Garnstudion Drops Alpacaa. Teen lapasiin aina tuollaisen sädekavennuksen.

Tämä "mallisto" on siinä mielessä onnistunut, että vaikka kaikki on neulottu eri langoista, niin ne kuitenkin sopivat kivasti yhteen sekä sävyiltään että tyyliltään. Ja kaikki asusteet vielä ehtivät tänä vuonna valmiiksi ennen todellisia pakkasia, mistä erityisesti iloitsen ;)))