Viime viikolla löysin jostakin neuleblogista Salomonin solmuista tehdyn vaaleanpunaisen kolmiohuivin (= hattaran) ja nyt en enää muista kenen blogista ja kenen tekemä se oli, kun en heti laittanut blogia ylös. Onkohan sitä tulossa vanhaksi. No kuitenkin, näin ensimmäisen kerran, mitä ne Salomonin solmut ovat ja miten ne tehdään (oli myös linkki saksankieliselle ohjeelle). Ja yllätys: tunnistin solmut ja muistin, että mulla jäi kerran yksi pitsitunika kesken... (ufoja ei pitänyt olla ensin yhtään, mutta nyt niitä on löytynyt jo kaksi...)
Ufo, langat ja ohje löytyivät siististi pakattuina vanhasta kenkälaatikosta:

92198.jpg

Kaikki kappaleet olivat valmiina, vain yhdistäminen puuttui. Hiansuihin olen näköjään virkannut "oman" pitsin. Miten tälläisen ihanuuden on voinut jättää näin vähää vaille valmiiksi, en voi ymmärtää.

92207.jpg

Tunikan ohje löytyy Uudet Käsityöt-lehdestä nro 7/1995. Ohje on perusteellinen (kolme sivua ja solmujen virkkausohje näytetään selkeästi):

93878.jpg
Tässä kuva omastani. Tunikassa on siis yhdistetty kivasti solmut ja pitkät pylväät. Tunikan malli vaan tuntuu tänä päivänä liian leveältä. Teen joskus itselleni uudet etu- ja takakappaleet (hiat ovat hyvät) Lankana tässä on Novitan virkkauslanka Kotiväki, sävy kaunis "pellavabeige"