Änkesin itseni aamulla kyytiin, kun meiltä lähdettiin pikaisesti käymään Kyläkaupassa. Oli mukavan keväinen tunnelma, niinpä suuntasin ensin kukkaosastolle siemeniä valitsemaan ja yllätys oli kyllä moinen, kun monet kukansiemenet olivat jo loppuneet.  Itse en tapaa esikasvattaa vaativia lajikkeita, vaikka se ehkä olisi taloudellisesti järkevää. Vaativiin lajikkeisiin luen samettikukat, lobelian, orvokit, petuniat jne. Vaikka osa lajikkeista olikin jo loppunut, niin löysin onneksi ne omat jokavuotiset siemenpussini sekä joitakin kivoja uutuuksia:

423998.jpg

Ostan yleensä useita lajikkeita Aitoelämänlankaa (pinkkiä ja valkoista aina, myös tänä vuonna), tuoksuherneitä, mustasilmäsusannaa, erilaisia pensas- ja köynnöskrasseja,  auringonkukkia ja unikkoja.  Pensankrasseista löysin uuden Black Velvet -lajikkeet (tuo isoin pussi), jossa on "hyvin tumman sametinpunaiset, lähes mustat kukat". Krassinkukat ovat todella kauniita koristeita salaatin ja kakun päällä ja ovathan ne syötäviäkin. 

Unikoista valitsin Kultakuppiunikon (keltainen, kukat 5-7 cm läpimitaltaan) ja Idänunikon Coral Reef (korallinpunainen isokukkainen lajike:

424016.jpg

Eikös näytä ihanalta... minä valokuvaan sitten myöhemmin omani puutarhassa ;D

Auringonkukista valitsin viininpunaisen lajikkeen ja pussin kirjavia auringonkukkia.

Koska olin kyytiläinen, niin en sitten enää ehtinyt kuin pikaisesti pyörähtää lanka ja kangasostolla, josta tarttui mukaan vain yksi vyönsolki ja pala kangasta. Novitan Cocos- lankoja kävin hypistelemässä, mutta en malttanut ostaa, kun olivat yli 4 euroa/vyyhti. Vyönsoljen ostin motivoidakseni itseäni liikkumaan ja jumppaamaan: haaveilen nimittäin vartalonmyötäisestä kevätneuleesta, jossa olisi vyö ;)

Kiinnitin huomiota kahteen kivaan neuleideaan: yksinkertaiseen v-aukkoiseen neuleeseen oli pujoteltu kaula-aukon ympärille erilaisia LANKOJA mm. paksua mohair- tai villalankaa, efektilankoja, nahka- ja mokkanauhaa ja lankoihin oli pujoteltu myös erilaisia helmiä, näytti tosi makeilta ainakin neulojan silmissä (tämä neule oli Pierre Cavallon myymälässä). Huomasin myös ohuen pitsisen neuletakkin, jossa jokainen koristeellinen nappi oli täysin erilainen, siis sekä eri värinen että ERI KOKOINEN.

Kukkaosastolta lähti mukaan kolme kimppua tarjoustulppaaneja :)

 424053.jpg

Tälläisen kukka- ja lankakorin (olisi muuten aika sopiva nimi tälle blogille) kanssa saavuin kotiin :) Iltapäivällä käväisin vielä Rustoopuorissa ihailemassa ryijynäyttelyä ja hakemassa 6 vyyhtiä Fritidsgarnia (kahteen tossupariin ja Apupupuihin).