Edellisestä päivityksestä ehtikin vierähtää jo viikon päivät;) Olen lisännyt erilaisia liikuntamuotoja vapaa-aikaani: sain viime viikolla kuntokorttiini 3 suoritusta, yes, tästä on hyvä jatkaa!

Blogistaniassa on jaettu You make my day -huomionosoituksia. Minäkin olen saanut vastaanottaa lisää kukkasia, joista erittäin lämpimät kiitokset lähetän seuraaville blogisiskoille:
Marika

Käsityörintamalla olen jatkanut lapastelua, vaikka itse en lapasia juurikaan käytä (ovat epäkäytännöllisiä autolla ajaessa) Tein yhdet valkoisemattomasta Kauhavan Kangas-Aitan hahtuvasta,  mutta koristelu on vielä vaiheessa:

1225177.jpg

Luonnonvalkoiseen sopii niin kauniisti monet sävyt...etten osaa päättää. Lapaset ovat kokoa pikkusisko ja hänellä ei ole ehdottomia lempivärejä. Yhdestä 150 g:n hahtuvakiekosta tulee muuten kolmet huovutettavat lapaset. Kokeilujen kautta olen nyt löytänyt itselleni sopivan mallin ja kaikkiin lapasiin teen peukalokiilat istuvuuden takaamiseksi.

Kirjonta ei sitten olekaan meikäläisen alaa: osaan tehdä vain ketju- ja linnunsilmäpistoja, joten niillä pitäisi saada aikaan jotakin kaunista tai tyylikästä.

1225205.jpg

Oliivinvihreisiin lapasiin valitsin kirjontaväriksikin hillityn vihreän ja yritin tehdä varteen jonkunlaisen kukkaköynnöksen... pienet lehdet voisi tuonne vielä lisätä. Koristelusuunnitelmia kyllä olisi, mutta ei taitoa/kärsivällisyyttä niitä toteuttaa. Toisaalta eikös se ollutkin niin, että "yksinkertainen on kaunista"

ja sitten vielä ...tumma vai vaalea?


1225246.jpg

Nämä lapaset on virkattu samalla mallilla kuin edellisen postauksen siniset tumput. Toisena lankana molemmissa on tuo luonnonvärinen ruskeakirjava Pirtin kehräämön karstavilla ja toisena menee yksinkertainen hahtuva: vaaleassa valkaisematon ja tummemmassa erittäin tummanruskea (Kangas-Aitan kuvastossa se on musta).  Ruskean lapasen varteen virkkasin kiinteät silmukat edellisen kierroksen silmukkojen takareunaan, näin sain lapaseen hiukan enemmän ulkonäköä . "Musta" hahtuva loppui, joten se tietää lankaostoksia ensi lauantaina, kun Käsityöklubimme kokoontuu Kauhavalla.  Olen nyt innostunut noista huovutetuista tumpuista (kiitos Villannen ihanien lapasten),  joten taidan seuraavaksi kokeilla jotakin kirjavaa Pirtin Kehräämön hahtuvaa.  Kauppaan lapasia ensin perheen nuorisolle ja jäljelle jääneet jakaan sitten  sukulaisille ;)