Eihän se ole reissu eikä mikään,  jos lankoja ei löydy. No, Vaasan suunnasta löysin nämä:

868999.jpg

tummaa luumua kahteen lahjatossupariin ja anopille uutta huivilankaa. Itselleni ostin tuota vanhan roosan väristä Floricaa, joka sopii mun mielestä hyvin Kellokukka-huiviin. Tykkään tosi paljon tuosta Florican sävystä: se on hillitty, tyylikäs "vaaleanpunainen" väri.

Näette myös mun uudet huivipuikot: kultaiset Addit, jotka löysin viime lauantaina Kauhavan Kangas-Aitan puikkohyllystä. Pitsiaddit aion kuitenkin vielä jostakin itselleni hankkia, mutta kiva aloittaa seuraavan huivin neulominen oikein kuninkaallisilla puikoilla ;) 

Nyt on sitten omat lankavarastot täynnä, ainoastaan tweed-lankaa puseroon puuttuu. Melkein jo tilasin Rowanin Yorkshire Tweediä Jannettes Rare Yarns:ta, josta löysin edullisimmat hinnat. Aioin kuitenkin vielä käydä katsastamassa Garnstudion Angora-Tweed langan ruskea värin. Kun arvokasta lankaa hankkii, niin pitää olla juuri se oikea sävy.

Innostuin tänään kokeilemaan vapaalankahuovuttamista Kangas-Aitan Melli-langalla. Tein samantyylisen huivin kuin viime talvena Novitan Huopasesta. Melli-lankaa on helpompaa käsitellä kuin Huopasta, koska se on paksumpaa ja pysyy paremmin paikoillaan. Neulahuovutin myös lankojen risteyskohtia, kun löysin riittävän ison superlonipatjan.

869191.jpg

869204.jpg

Kieputin lankaa aina reunan yli.


Ja lopputulos pesukoneessa käynnin jälkeen:

869220.jpg


Huivilla on pituutta valmiina n. 125 cm (olisi ehkä saanut olla pidempi) ja leveyttä n. 20 cm (ennen huovutusta mitat olivat 175 cm ja 30 cm) Kukkaset kieputtelin 80 cm:n langanpätkistä kuten viimeksikin.

869241.jpg

Kukkasten väriksi valitsin Sohvista tumman harmaan (19b), vaikka hiukan epäilytti, erottuvatko kukat lainkaan huovutuksen jälkeen, mutta ihan  kauniita niistä tuli. Kokeilin kukkaan myös harmaata Milla-mohairia Sohvin kanssa, mutta siitä ei tullut niin selkeä kukka kuin pelkästä kaksinkertaisesta Sohvista. Innostuin kovasti tuosta Melli-langasta, joten lisää (laukkuja tietenkin ;) on jo suunnitteilla.