Rikkaruohot ovat päässeet valloittamaan meikäläisen puutarhan, tänään olen yrittänyt "pelastaa" etupihan rinnettä.  Mielelläni nyt kun vain istuisin ulkona virkkaamassa ;)

Otin tänään valokuvia parhaillaan kukkivista perennoista ja niitä olikin yllättävän paljon. Tässä joitakin poimintoja:

744350.jpg

Suihkulähteen "ilme" muuttu kukkivien kasvien mukaan. Altaan reunaa pehmentää Kaukasianmaksaruoho, jonka punalehtinen lajike todella nauttii auringossa olosta. Siirsin pienet taimenalut tuohon muistaakseni keväällä -05 ja nyt kukinta on näin upeaa.

744388.jpg

Punalehtinen kasvi näyttää hienolta harmaita kiviä vasten.
Minulla on myös vihreää ja vaaleakukkaista Kaukasianmaksaruohoa ja se on myös yhtä kaunista.

Altaan ympärillä kukkii muutama värililja valkoisten saksankurjenmiekkojen vierellä.

744429.jpg

Tämä lajike on muistaakseni Lollypop. Olen karttanut värililjoja liljakukkojen vuoksi, mutta  pinkkejä ja valkoisia kukkia en oikein voi vastustaa. Istutin tänä keväänä myös kolme yksiväristä pinkkiä liljasipulia, mutta eivät ole tulleet pintaan, voisivatko tulla ensi keväänä?

Kivikkoryhmässä kukkivat parhaillaan matalat neilikat

 744499.jpg744482.jpg
Kerrottukukkainen muistuttaa ihan kaupan oksaneilikkaa.
Näitä värikkäitä lajikkeita on vain yhdet puskat, joten toivottavasti tuosta leviävät. Siirsin ne viime keväänä huonolta kasvupaikalta nykyiseen aurinkoiseen paikkaan.

Pihavalaisimen alla on parhaillaan näin mielenkiintoinen yhdistelmä:

744538.jpg

Onkohan tuo harmaa korkea perenna hopeamarunaa, tietääkö joku?
Se säilyy hyvänä pitkälle syksyyn ja on todella kaunista pimeänä syysiltana lampun alla etenkin, jos sen pinnalla on sadepisaroita. Kasvi kyllä leviää voimakkaasti,  joten joka paikkaan sitä ei voi istuttaa.

Ja sitten tämä kaunokainen:

744559.jpg

Makedonian ruusuruoho, jolle nimi löytyi vasta äskettäin. Taimen olen saanut  jokunen vuosi sitten työkaveriltani Salmelta.  Tykkään tästä perennasta paljon, vaikka se vaatisi tuentaa (ainakin tänä kesänä), kukat kun huojuvat ihanasti pienessä tuulessa.

Myös Kultahelokista tykkään:

744591.jpg

Ihanaa auringon keltaista hehkua tummanvihreitä lehtiä vasten. Taimet saatiin viime kesänä anopin puutarhasta, tänä syksynä toivon näkeväni versojen punertavan syysvärin, viime kesänä kun kaikki kärsivät kuivuudesta.

Kukkien kuvia olisi vielä lisää, mutta laitan tähän loppuun kuvan mun "metsässä sijaitsevasta kasvimaasta"

744605.jpg

Ostin neljä valmista pajuaidan palaa ja laitoin ne vanhan mansikkamaan paikalle. Siementen kylväminen is jäi pitkälle kesäkuun puolelle, joten kovin kukoistavalta ei tuo neliö nyt näytä. Ja kaiken lisäksi herneet eivät ole tulleet ollenkaan pintaa, vaikka niillä kerrankin olisi jo tuet valmiina ;) ...niin, että sellainen hyötypuutarhuri täällä asustelee.

744635.jpg

Vasemmalla puoliskolla on retiisiä ja syötävien kesäkukkien alkuja. Oikealla muutama kehäkukan taimi, jotka eivät taida ehtiä kukkaan tänä kesänä. Taidan kylvää sinne lisää salaattia yms. nopeasti kasvavaa.