Aina eivät yksivuotiset kesäkukat menesty tai niiden kanssa sattuu joku "vahinko". Omat kukkani ovat aikaisemmin kuolleet kuivuuten, jos johonkin ovat kuolleet,  mutta tänä vuonna huomasin kauhukseni kastelleeni liikaa sisääntulon yhteydessä olevia ahkeraliisoja.  Kukat olivat ruukuissa, joissa ei ollut reikää pohjassa tai valmista altakastelusysteemiä. Harmittelin, sillä ahkeraliisojen runsaaseen kukintaan ei juurikaan moni kasvi yllä. Neljä kukkaa menehtyi, mutta onneksi olen istuttanut liisoja muihinkin ruukkuihin.

844177.jpg

Keittiön ikkunalle istutin tänä vuonna samaa vaaleanpunaista lajiketta kun viime kesänä. Vaihtelun vuoksi istutin mukaan ulkomuratteja, joiden hinta oli tänä keväänä edullisempi kuin aikaisempina vuosina. Olen enemmän kukkivien kasvien ystävä, mutta aika kauniita nuo kirjavat muratitkin ovat.

844213.jpg

Isoon mosaiikkiruukkuun valitsin kasveiksi rungollisen sulkahernepuun, muratteja ja valkoisia ahkeraliisoja. Vasemmalla oleva isolehtinen ja keltareunainen muratti on kyllä tosi viehättävä.

844246.jpg

Kivipengerryksen viereen kylvin muutaman kääpiöhajuherneen siemenen.  Upeita kukkia sekä hempeät että voimakkaan väriset.


844254.jpg

Houkuttelivista huivilangoista huolimatta päätin ensin neuloa nuo viime kesänä ostamani pinkit Samokset neuletakiksi. Pinkkiin sopivaa mallia olen etsinyt pitkään ja lopulta päädyin neulomaan vain sileää oikeaa. Lisäksi virkkaan välillä yksinkertaista huivia hennon vaaleanpunaisesta Butterflystä.

844278.jpg