Edit 8.1.klo 22.53: vapaalankahuovutuksesta kiinnostuneet: käykää kurkkaamassa täällä Birlettan tekemää huivia.

Sanotaan, että vapaalankavanutus on mukaansa tempaavaa. Kun tekee yhden kokeilun on jo mielessä toinen. Ensimmäisen työni jälkeen en kokenut mitään suurta innostusta, vaikka huivista oikeastaan tuli sellainen kuin kuvittelin. Viikon aikana olen kuitenkin huomaamattani suunnitelut uusia kokeiluja. Mietin yhdessä vaiheessa huovuttavani takkahuoneeseen talvisen ikkunaverhon valkoisesta Huopasesta ja "kuviona" olisi ehdottomasti ruusuja.

Päätin ensin kokeilla isompien vapaalankahuovutus -kappaleiden tekoa. Mielessä oli yksi Novitan poncho, joka on tehty kahdesta suorakaiteen (45cm x 65cm) muotoisesta kappaleesta (syksyn 2005 mallisto). Laskin vanumisen huivista. Väriksi valitsin sinisen Huopasen. Lankana kappale näytti ihan lupaavalta:

334257.jpg

En "uskaltanut" käyttää muita värejä kuin hiukan sinistä mohairlankaa tuohon reunan kiemurakuvioon.

334258.jpg

Pesukoneessa kappaleet kuitenkin vanuivat vinoon, joten ei tällä tyylillä  ainakaan kovin helposti saa "suoraa" verhokappaa tehtyä. Ponchossa kappaleet saavat onneksi olla vinoja, mutta aika kittanalta tuo kaula-aukon kohta näyttää ;D

334264.jpg

En ole viitsinyt nyt tuon enempää tuhlata aikaa ponchon saamiseen käyttökelpoiseksi. Kappaleet ovat tuossa kiinnitetty toisiinsa nuppineuloilla.

Sen sijaan harmaan Hippy-jakun kaikki kappaleet alkavat olla jo valmiita. Neuloin sekä molemmat etukappaleet että hihat yhtä aikaa, joten valmista tuntui tulevan tosi nopeasti. Huomenna saan jatkaa etukappaleiden röyhelöosuudesta Seinäjoen seudun neuletapaamisessa Nurmossa Pizzeria Rafaellossa alkaen klo 17.