Täältä asti olen harkinnut (en kokopäiväisesti ;=D) tuon pinkin Jussi T-paidan hankkimista ja tänään sen sitten tein. Harkita piti, kun en ole omistanut printtipaitaa sitten nuoruusvuosien. Paidan hinta on ok, eikä naisella voi koskaan olle liikaa vaatteita, kenkiä, laukkuja, koruja... Mutta tuhlaamista on se, jos vaatteet/asusteet jäävät käyttämättä, niistä tunnen kyllä aina huonoa omatuntoa. Jussi T-paidan on suunnitellut Sinnu Virtalaakso
162530.jpg
Murresanojen opiskelun jälkeen löysin sopivasti Etelä-Pohjanmaan murreseura Krannit ry:n julkaiseman runokirjan, jossa runot ovat vuoden 2005 runokilpailun satoa. Kirjasta löytyi heti oma suosikkirunoni, mutta paha ei ole tämäkään:

Pohjalainen mies

Lakeudella
korkialle kaartuvan taivahan alla
seisoo pohojalaanen mies
Jussi-paita päällä.
Sisällänsä kantaa
paitansa färejä,
punaasen veren voimalla
rakastaa,
harmajan kiven taharolla
teköö työtä.
Jussipaitaanen mies seisoo lakeudella
silimät kyynelis.

Eeva Kontiokaari, Vaasa

Oikeastaan  *ihastuneen herkistyneenä huokaa*

162532.jpg
Tässä vielä Sinnu Virtalaakson pohojalaanen emäntä. Ajattelin laittaa sen parhaalle paikalle jääkaapin oveen hillittemään liikasyöntiä. Ja sitten tuo yksi ainoa hela (tähän mennessä) löytyi ullakoltamme. Mulla on ollut 14-15 vuotiaana flikkaasena helavyö :D Pirin sitä koulussa siihen asti, kunnes joku aikuinen sanoi sen olevan osa pohjalaisen miehen kansallispukua, eikä sitä saa käyttää farkkujen kanssa. Tänä päivänä ei enää olla yhtä tarkkoja, vaikka perinteitä toki edelleenkin arvostetaan. Rustoopuorissa on myynnissä erilaisia koruja esim. yksi hela punaisessa nahkanauhassa. Kaulakorua en tuosta omastani tee, mutta jotenkin se pitäisi saada nyt käyttöön... ehkäpä rintaneulana tai avaimenperänä. Ja voipi olla, että noita heloja tulee vielä lisääkin vastaan, sillä kun tikunlaiha tyttö laittaa lanteilleen miehen vyön, niin siitä on pitänyt poistaa useampi kuin yksi hela. Vielä en pääse itse ullakolle penkomaan: korkeanpaikan kammoisena en uskalla kiivetä tikapuita.  Täytyy tässä siis vaan rauhassa odotella remontin etenemistä vaiheeseen, jossa sisätiloihin puhkaistaan rappuset.