Jatkan edellistä postausta. Äiti neuloo ja virkkaa-kirjasta poimin talteen tämän topin:

449219.jpg

Jos tuosta kuvasta nyt jotain selvää saa.

Topin nimi on Suvun sievimmän helletoppi :D, mutta taidan silti virkata sen itselleni ja lankana pitää ehdottomasti olla kalalangan värinen puuvillalanka.

Ja sitten samasta kirjasta Villikkotytön pampulaliivi:

449221.jpg


Entäs muistatteko tämän neuleidean:

440967.jpg

Puhvit neulotaan patenttineuleella ja ne vedetään  suppuun joustinneuleella. Koskahan puhvit tulevat taas muotiin, vai ovatko jo ;)

Mun mielestä tuo kirja kannattaa ostaa, jos se jossakin sattuu tulemaan  vastaan.


Vibeke Lindin kirjassa Virkkaa iloksesi (1973) oli kivoja yksinkertaisia virkkausmalleja mm. sisalnarusta , josta on tehty alla oleva omenakori. Kiva lahjaidea omenapuun omistajalle tai kun itse viet syksyllä ystävillesi tuoreita "ylimääräisä" omenoita. Voiskohan tuon korin tehdä myös paperinarusta, olis enemmän värivaihtoehtoja.

440989.jpg

Ja nuo kanat (toinen on hautova) ovat söpöjä. Myös Möhönasun blogissa on nähtävissä kivoja pääsiäiskanoja ja niihin on ohje.

Irma Jouttenus: Uusia virkkausideoita 1977 kirjassa on kauniita virkattuja kukkasia mm. oikea auringonkukka, jättiläisauringonkukka, orvokkeja, keltanarsisseja, ruusuja, kissankelloja ja päivänkakkaroita, liljankukka ja anemore, kaikki upeasti toteutettuja.

441041.jpg


Pojan paidankaavoja etsiessäni selasin jälleen kaikki Suuret Käsityölehteni ja sieltä löytyi tämä:

449225.jpg
 
Telemark-tyyliä (SK 1/97), voisko suomalainen mies pukeutua noin...ehkä vastarakastumisen huumassa voi mennä polvihousutkin läpi ;D