Hellepäivinä halusin koukulle turkoosia lankaa. Novitan Kotiväkeä löytyi varastosta yksi 200 g:n kerä, josta virkkasin ensin pienen hellehuivin kummitytölle ja lopusta tämän helletopin.

1809066.jpg

Aivan loppuun asti sai jännittää langan riittämistä eikä lankaa todellakaan jäänyt kuin pieni pätkä, mutta paljon sai kerästä virkata.. 663 metriä ;)

Topin malli on Kauneimmat Käsityöt -lehdestä (6-7/nro 4, 2001...tuollainen merkintä oli kopion ylänurkassa...) Mallista poiketen tein myös olkaimet ruutuvirkkauksella ja helman sekä käden- ja pääntien huolittelin kiinteillä silmukoilla nirkkoreunuksen sijaan. Lehden mallissa olkaimet ovat leveämmät ja virkattu kiinteillä silmukoilla, mutta niin tehtynä mielestäni liian raskaan näköiset. 

Ruutuvirkkaus on ihanaa ja helppoa tosin tässä mallissa tajusin vasta jonkun matkaa jo virkattuani, mihin miehustan kohtaan ne isot kukat valmiina asettuvatkaan ;)

1809203.jpg

Toppi on samanlainen sekä edestä että takaa. Ajattelin aluksi jättää kukat takaa pois ja virkata pelkkää ruutua, mutta onneksi en tehnyt niin, sillä kukat näyttävät tosi kivoilta myös takaa katsottuna.

Helteet taitavat olla jo ohi tältä kesältä, mutta toppia voi käyttää myös t-paidan kanssa...

1809244.jpg

...vaikka selkeästi tämä on kesäjuttu. Kuten tekstistä voi jo päätellä olen virkkausprosessiin ja lopputulokseen oikein tyytyväinen: tälläinen turkoosi toppi on ollut haavelistallani jo pidempään ja on se aina mukavaa, saada jotakin sieltä listalta toteutettua.