...voi jo paljastaa lahjajuttuja:

1158329.jpg

Tänä jouluna käytin lahjanaruna langanloppuja, myös muissa kuin pehmeissä paketeissa. Kauneimmat rusetit syntyivät paksusta Melli-langasta. Ensi vuodeksi täytyy muistaa varata myös langan vihreää sävyä.

Fabel-sukat sain kaikki sisulla valmiiksi...

1158372.jpg

...vaikka loppuvaiheessa alkoi jo tuntua siltä, että Fabelia tulee kohta korvista ulos ;)

Kolmet sukat ovat kokoa miehet ja yksi sukkapari sinisestä pitävälle nuorelle naiselle. Perheen kuopukselle neuloin sitten sukat, joissa on kaikkia isompien sisarusten sukkaväriä. Naisen sukista tuli kaikkein onnistuneimmat, koska niissä lankojen raidoitus meni yksi yhteen. Kaikissa miesten sukissa toisessa kerässä vaihtuivat raitojen värijärjestys,  vaikka etsin aina kerästä saman aloituskohdan (hinta ja laatu kulkevat kyllä yhdessä ja Fabel on edullista) Tikuttelin kaikki sukat niillä lyhyillä 2,5 bambupuikoilla ja vähän tuli löperöä jälkeä (Maijan osuva ilmaisu tuolla aikaisemman sukkapostauksen kommentissa ;),  mutta  sukkien saajat tuskin kiinnittävät sellaiseen huomiota.  Neulelahjoihin liitän yleensä mukaan langan vyötteen, josta käy ilmi pesuohjeet. Parsinlankaa en enää ole laittanut mukaan.

Saamistani paketeista paljastui kaksi käsityöaiheista juttua:

1158453.jpg

Silmukka- ja kerroslaskin vaikuttaa oikein näppärältä ja hyödylliseltä apuvälineeltä, sillä päässälaskutaito ei ole vahvuuksiani.  Yleenä pyydänkin miestä aina laskemaan "kun mulla on X silmukkaa 10 sentillä, niin paljonko mun pitää luoda, että saan X leveän kappaleen"  ja mies on tähän asti aina kiltisti laskenut ;)