Kesään kuuluu erilaiset tapahtumat ja retket. Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubin 4. kesäretki suuntautui tänä vuonna Käsityöpäiville Stundarsin museoon ja kultuurikeskukseen Sulvan kylään Mustasaareen. Sulva valittiin vuonna 2006 Suomen parhaaksi asuinalueeksi. Stundarsiin on siirretty lähiseudulta 60 vanhaa asuinrakennusta, joista osa on museokohteena ja osa kunnostettu vastaamaan nykyisiä asumisvaatimuksia. Stundarsissa pääsee siis tutustumaan ja kokemaan 1900-luvun vaihteen ruotsinkielisen Pohjanmaan maaseudun elämää.


Tässä yksi Grosin talon sisäänkäynneistä. Talon pääsyssä sijaitee kahvila ja kauppa:


Muita rakennuksia alueella ovat mm. maalaistalo, kansakoulu, erilaiset käsityötuvat ja verstaat sekä tuulimyllyt.


Miehelle kuvasin katon, joka sopisi meidän takapihan aittaan


ja Hemmerin talon puutarhakalusteet. Meille penkki kiitos ;)


Maalaiskauppa oli yksi mielenkiintoisimmista rakennuksista.

Käsityötarvikehyllyllä kunnollisia nappeja, joille olisi nytkin tarvetta.

Kaikkialla oli nähtäviässä tyyliä ja laatua. Rakennusten ja alueen pitäminen hoidettuna ja siistinä vaatii varmasti työtä. Minä nautin sekä kokonaisuudesta että pienistä yksityiskohdista.


Kirjapainomuseo

Vanhoja perennoja:peurankelloja, varjoliljoja, akileijoja, ruskoliljoja

Käsityöpäivillä oli yli 40 kädentaitajaa mm. napintekijä, korinvalmistaja ja ikkunaentisöijä.  Seuraavat päivät järjestetään su. 25.7.10. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa paikkaan, jos on kiinnostunut kädentaidoista, perinteistä, historiasta ja tunnelmasta...


Käsityöpäivillä on mahdollisuus nauttia lihasoppaa tai klimppisoppaa tai molempia vanhoista posliinilautasista. Itse sai ottaa (ja minähän"kalastelin" klimppejä )  ja tarvittaessa vielä santsata. Tarina ei kerro, ovatko kuvan naiset santsaamassa :) Pohjanmaalta ainakin ollaan kotoosin, kun Koto t-paita on päällä.

Yhteiskuljetuksella menimme ja neljän peruutuksen vuoksi sovimme vielä Mantelan pukkubussiin.  Ensi kesänä tarvitsemme varmaan jo linja-auton, jos Käsityöklubin "jäsenmäärä" jatkaa kasvuaan. Toivotaan niin, vaikka pikkubussissa on kyllä enemmän tunnelmaa.  Matkan alussa nostimme maljan kesälle ja onnistuneille Puukko -ja käsityöfestavaaleille.

Suuret kiitokset Kauhavan Kangas-Aitalle retken tukemisesta ja kaikille retkiläisille mukavasta seurasta!

PS. Lisää tunnelmia Mallin, Intsun ja Heleenan blogeissa.