Sain lopulta huivini valmiiksi. Yllättävän pitkään sitä tikuttelin.

Huivilla on pituutta n. 160 cm ja leveyttä puolisen metriä. Lankana Rowan kidsik Haze. Pitsiunelma on kevyt 89 g, mistä helmien paino on yli 1/3.

Näin kietaistuna tulen huivia todenn. eniten käyttämään en tosin tuon "virkapukuni" kanssa.

Huivin mallineule on Modassa (5/2003) olleen neuletakin helmasta (malli 2). Valmistunut on kolmas aloitus. Ensimmäisen purin liian suuren puikkokoon vuoksi. Toiseen aloitukseen kokeilin "timanttisempaa" mallikuviota, mutta se ei helmien kanssa miellyttänyt.

Lanka on ihanan pehmeää ja lämmintä. Lankaa vaaleammat helmet sopivat huiviin kauniisti: ovat kuin vesipisaroita, kuten neuleystäväni kommentoi. Helmet luovat myös pientä glamouria muuten melko yksinkertaiseen mallineuleeseen. Laitoin helmiä sinne tänne koko huivin matkalle. Apuna käytin 0,75 mm virkkuukoukkua. Helmien koko on 4 mm.Tykkään tästä huivista todella paljon, eikä se tule jäämään ainoaksi helmityöksi. Matkalaukkuun varataan siis tilaa ainakin Kidsilk Hazeille :) Eikä tule ongelmia painon kanssa, kun yksi kerä painaa 25 g. Huomenna lähden siis kohti Lontoota. The Knitting ja Stitching Showlle on varattuna kaksi päivää to ja pe.