Juhlavalmistelujen lomassa tehtiin siskon kanssa yhtenä iltana mosaiikkitöitä, jotka ovat kyllä vielä saumaamatta.

1639928.jpg

Minä jatkoin ruukkulinjalla, joskin loput laatanpalat asettelin vanhan kukkatelineen alatasolle, josta maalipinta oli lohjennut pois.

1639953.jpg

Lasihelmistä tehty viinirypäleterttu on miehen idea, jonka heti nappasin ;) tosin poika näki ne lehtinä. Lasihelmiä löytyy monenvärisiä, joten violeteista helmistä tulisi varmaan hienoja tummia rypäleterttuja. Molempiin ruukkuihin on kasvit jo valmiina. Simpukkaruukkuun tulee heinää ja rypäleruukkuun mustasilmäsusannaa ja murattia.

1639986.jpg

Rypäleruukun suunnittelin tähän mustaan köynnöskehikkoon sopivaksi. Hankin kehikon kyllä jo viime vuonna, mutta käyttöön se pääsee vasta tänä kesänä.

Viikonlopuksi on monelaista menoa, joten saumaaminen taitaa jälleen siirtyä. Toisaalta Puutarhaunelmia ohjelmassa nähdyssä Sirpa ja Jukka Hämäläisen kivipihasta bongasin ruukun, jota ei oltu myöskään saumattu. Ruukussa oli ihania vanhoja ruusulautasen paloja ja kirkkaita lasihelmiä. Aivan mieletön innostus tuli jälleen mosaiikkitöihin, kun tuon Hämäläisten pihan näki. Myös Sipin työt ovat inspiroineet.

Lauantaina osallistun 3. kertaa KiP-päivään. Seinäjoen seudun Tikkuajat neulovat tänä vuonna Seinäjoen torilla, joten tervetuloa joukkoon :)