Päätin aloittaa tämän vuoden yllätys, yllätys...kujeilemalla huopuvien lankojen ja villojen kanssa. Koristelin viimevuotiset tossuni piparkakuin (ilmeisesti johtuu siitä, etten jouluna saanut tehtyä oikeita pipareita)  ja tein itselleni "hämähäkkihuivin" (miehen antama nimi, olkoot nyt tämän päivän ;D ).

323136.jpg

Usein on täälläkin käynyt niin, että "suutarin lapsilla eikä suutarilla itsellään ole kenkiä". Nyt päätin tehdä poikkeuksen ja neuloin itselle vielä toiset huovutetut tossut. Tykkään kovasti tuosta tummanruskeasta väristä. Piparkakut neulahuovutin muotin avulla. Huovutusneulan näin ensimmäisen kerran ennen joulua täällä. En ole vielä tohtinut laittaa tossuja toiseen kertaan koneeseen, kun piparit tarttuivat tossun pintaan ihan hyvin neulallakin. Ehkä laitan myöhemmin pyörimään pikaohjelmalla.

Tossuista vielä sen verran, että valitettavasti Fritidsgarn-tossut nukkantuvat jonkin verran käytössä. En tiedä, mutta arvelen, että Huopasesta neulotuissa tossuissa ei tuota ongelmaa ole.

Pitkiä huiveja on vaikeaa kuvata:
323187.jpg

Huivissa kokeilin ensimmäistä kertaa vapaalankahuovutusta tai ns. vapaalankavanutusta.
Aloitin huivilla, mutta puseron yksityiskohtana olisi kyllä hienompi.

Monissa neuleblogeissa on jo ollut kuvia vapaalankahuovutuksen työvaiheista, joten laitan tähän loppuun vain muutaman valokuvan:

323228.jpg


Levittelin ruskeaa Huopasta lakanan pituudelta eli lankalenkkien pituus oli n. 190 cm ja leveys 40 cm.

323238.jpg

Päälle pyörittelin langanpätkistä kukkasia ja joidenkin alle laiton hiukan villa (olisi saanut laittaa enemmänkin kuin kuvassa näkyy).

323243.jpg

Ja sitten vaan rullalle, kiinni puuvillalangalla, pötkö sukkahousun lahkeeseen ja koneeseen pyörimään 40 asteenseen kirjopesuohjelmalla.  Voiko huivi enää tämän nopeammin valmistua !!! Ennen rullaamista suhkutin lankoja sumutinpullolla (en tiedä, onko mitään merkitystä, mutta ajattelin, että kukkaset ja langat pysyvät paremmin paikoillaan rullaamisen aikana). Kuvassa näkyy vielä yksi ruusun tekele, mutta poimin ne kuitenkin huivista pois ja pitäydyin samanlaisissa lankakukkasissa.  Huovutuksen jälkeen huivini pituus on 150 cm ja leveys n. 25 cm.

Ihan kiva ja jännittävä kokeilu, mutta taitaa jäädä tällä kertaa tähän :)