perennapenkki näyttää aina levolliselta, vaikka se olisi keskeneräinenkin:

532671.jpg

Harmittaa kovasti, kun en saanut tällä viikolla noita rappusten reunoja valmiiksi ( tämä on se mun tekeillä oleva "suuri" puutarhatyö)  ja nyt on sitten multa märkää. Olen pengertänyt isoilla luonnonkivillä kymmeniä metrejä, mutta nyt on tainnut tulla raja vastaan ;) Keskiviikkona yritin tosissani, mutta sain vain 1/4:n hommasta tehtyä.  Työtahdistani voisin kertoa seuraavaa:  ulos (vasta) klo 11, lämmittelyä haravoimalla klo 11-12 (kevyet puutarhatyöt ovat paljon mukavampia), tauko: daim-jäätelö, lapiointia n. klo 12-13, "lounastauko" ainakin 45 min ( pikainen käynti myös neuleblogeissa), kivien kantoa jonkun aikaa,  tauko: pepe-jäätelö (viimeinen pakastimesta) jne. Näin sitä saa puutarhatöihin kulumaan "koko päivän "

Tässä näkymä etupihalta kadulle päin:

532722.jpg

Rappusten paikkaa vaihdettiin viime syksynä ja viimeistely siirtyi täksi kevääksi. Rappusten reunoille pitäisi vielä keksiä jotakin kivaa perenna, joka kukkisi keskikesällä, olisko hyviä ehdotuksia? Rinne on paahteinen etelärinne ja rinteen alareunassa kukkii keväällä vaaleanpunainen sammalleimu.  Enshätään ajattelin nyt istuttaa orvokkeja. Krassit olisivat myös kauniita, mutta jotenkin mietityttää niiden yhteensopiminen karmiininpunaisten pensasruusujen kanssa. Aikaisemmin rappusten reunoilla kasvoi suikeroalpia ja purppurasydäntä (pikkusydäntä).

532753.jpg

Meillä on koko talon pituinen perennapenkki, jonka viime kesänä uudistin. Kaivoin kaikki perennat pois ja myrkytin rikkaruohot Roundupilla, joten nyt on sitten penkki "paraatikunnossa" ei rikkaruohon rikkaruohoa  missään ;) Rutikuiva kesä ei kyllä ollut paras mahdollinen  perennapenkin uudistuskesä, mutta ihan hyvin kaikki vanhat ja uudet perennat mm. kultahelokki, jättipoimulehti ja korallinkeijunkukka näyttävät selvinneet talvesta. Helppohoitoisuuden vuoksi myös kivipengerryksen alaosassa on kapea kukkapenkki, jonne olen suunnitellut hankkivani jatkossa enemmän kivikkokasveja.