Uusin neulejakkuni:

1415766.jpg

Malli: Carolinen jakku, Moda 2/08.
Lanka: Garnstudion Angora-Tweed sävy 06.

1415804.jpg

Mallista poiketen tein tavalliset hihansuut ja etukappaleen reunojen helmineule on 3 silmukkaa kapeampi, joten omani on tavallaan yksinkertaistettu versio Louisa Hardingin upeasta jakusta.

Olen tosi tyytyväinen jakun mittoihin, se on just eikä melkein. Kun jakku oli vielä nuppineulavaiheessa, sanoin siitä tulevan täydellisen. Ja kyllä siitä melkein tulikin, mutta hiukan murisen itselleni nyt jälkikäteen, kun innosta puhkuen hätäilin hihojen kiinnityksessä niin, etteivät saumat ole aivan priimat, mutta onneksi tweed-lanka antaa anteeksi kaikki pienet ja vähän suuremmatkin kauneusvirheet.

1415936.jpg

Neuloin kauluksen mallin mukaan ja se laskeutuu aika kivasti sekä edestä että takaa, mutta ehkä voisin muutaman kierroksen lisää vielä kaulukseen neuloa.

1415945.jpg

Angora-Tweed -lankaa oli kiva neuloa sen jälkeen, kun tottui pieniin irtoaviin angoran karvoihin ;) Lanka on kevyttä ja riittoisaa: 50 g:n kerässä on 145 metriä. Tilasin 10 kerää lankaa syksyllä, mutta vasta nyt löysin lankaan sen oikean mallin. Langan riittoisuus oli tosiaankin suuri yllätys, sillä tähän jakkuun sitä kului vain 350 g.

Langan sävy on harmahtavan ruskea ja valkoisen lisäksi siinä on pieniä ruosteen ja oliivin vihreitä pilkkuja. Jos jakkuun vielä lisään jotakin, niin kirjon pilkkujen väreillä kukkasia ja lehtiä ( kuten saman lehden Anttoinetten jakussa nro 24) joko jakun helmaan tai miehustaan, kaulukseen ja/tai hihansuihin, mutta sitä ennen täytyy pistäytyä lankakaupassa.

1415780.jpg

Onnistuneen työn jälkeen on helppo sanoa kyllä neulominen on ihana harrastus! (olispa työn esittely ja kuvaaminenkin... kuvankäsittelystä nyt puhumattakaan ;)